Sponzorované odkazy

Co vás nejvíce zajímá

Reklama

Reklama

Archeopark Pavlov


    Archeopark Pavlov

    Archeopark Pavlov je moderní expozicí zpřístupňující jednu z nejvýznamnějších pravěkých lokalit doby lovců mamutů na světě.

     

    Přijeďte na místo, kde před 30 tisíci let žili lovci mamutů, prohlédněte si exponáty z té doby a na chvíli se vraťte v čase. Ze země vystupující asymetrické bílé věže se podobají skalám, jež se tyčí na svazích Pálavy. Výstavní prostor je prakticky celý skryt v terénní vlně.  Můžete se zde projít kolem odkryté částí skládek mamutích kostí, ponechané po archeologickém výzkumu přímo na jejím původním místě. Expozice, začleněná do moderně pojaté architektury, představuje zájemcům osídlení našeho regionu v době před 25-30 tisíci lety, zajímavou a bohatou materiální kulturu lovců-sběračů.

     

    Nejcennějšími objevy naleziště jsou kosterních pozůstatků moderního člověka, doklady technologií, které podle dosavadních znalostí zde lidé použili vůbec poprvé – výroba keramiky, tkaní látek či broušení kamene, ale i umělecké předměty dokládající jejich estetické cítění.

     

    V unikátní architektonické stavbě, jsou prezentovány kamenné a kostěné nástroje, které lidé kultury gravettienu používali v každodenním životě i při lovu, replika dolnověstonického hrobu tří mladých jedinců přibližuje pohřební ritus, o estetickém cítění vypovídají vystavené umělecké předměty, mezi nimiž jsou sošky venuší či plastiky zvířat.

     


    URL : http://www.archeoparkpavlov.cz/
    Pagerank : 0
    Návštěv : 1
    Hlasování :
    0  
    Hodnoť Hodnoť Hodnoť Hodnoť Hodnoť
    Kategorie Domů > Kultura > Muzea

        Nefunkční link ?
 
Odesílatel:
Komentáře:
Kontrolní kód:

Počet odkazů

Celkem odkazů: 20359

Přihlášení

Nová registrace

Reklama

Užitečné

Doporučujeme

Nejlevnější cestovní pojištění na Top-Pojištění.cz.


Nejčastěji navštěvované
Strom kategorií

Navštivte památky České republiky.

Počasí


Jízdní řády
Počasí Wunderground
Počasí Meteopress

Reklama

  ReklamaKontaktObecné podmínky
Ikonky států z : www.icondrawer.com