Sponzorované odkazy

Co vás nejvíce zajímá

Reklama

Reklama

Příběh ze života – úraz s...

Příběh ze života – úraz stál běžkařku víc než 250 tisíc!

Sjednejte si cestovní pojištění, nejezděte bez něj na dovolenou, cestovní pojištění vám může pomoci ušetřit pěkný balík peněz. Tohle všechno jste už nejspíš někdy slyšeli a možná nad tím i mávli rukou. Máme za to, že jeden příběh vydá za tisíc pouček, a proto pro vás jeden máme. Proč si sjednat cestovní pojištění na hory? Tady máte odpověď.

 

Zimní dovolená v Alpách, která se prodražila

Naše běžkařka, říkejme jí třeba Jana, vyrazila se svými přáteli do rakouských Alp. Po pár dnech, které trávila lyžování na sjezdovce se rozhodla, že vyrazí sama na běžky. Vzala si s sebou mobilní telefon a se svými přáteli se domluvila, že si v průběhu dne zavolají, aby se domluvili, kde se odpoledne setkají.

Jana se ovšem svým přátelům neozvala a příchozí hovory byly přesměrovány do hlasové schránky. Vzhledem k tomu, že se pomalu blížil večer a po Janě nebylo vidu ani slechu, zavolali kamarádi horskou záchrannou službu, které ji začala hledat na trase, kterou se vydala. Záchranáři ztracenou běžkařku naštěstí brzy našli. Při pádu si poranila koleno a utrhla zkřížený vaz. Pomoc si bohužel nemohla zavolat, protože mobil při pádu skončil hluboko v závěji. Následoval převoz do nemocnice, ve které Jana podstoupila operaci, pár dní si v ní poležela a pak byla převezena zpátky do Česka.

 

Náklady na ošetření a péči se vyšplhaly nad čtvrt milionu

Tak schválně – tipnete si, na kolik by celá tato záležitost stále bez kvalitního cestovního pojištění na hory? Pojďme se na to podívat bod po bodu:

- Zásah horské služby – 50 000 Kč
- Ošetření, operace a hospitalizace v nemocnici – 168 000 Kč
- Repatriace do Česka – 45 000 Kč

Suma sumárum tedy 263 000 Kč. To už je solidní částka, která by určitě zabolela každý rodinný rozpočet. Jana měla navíc štěstí v tom, že při pádu nezranila nikoho dalšího, bez pojištění odpovědnosti pro způsobenou škodu (na zdraví či majetku) mohlo k téhle částce přiskočit ještě dalších pár stovek tisíc. 

 

Nepodceňujte cestovní pojištění

Věřte nám, že podceňovat důležitost cestovního pojištění se tedy určitě nevyplácí. Kromě pojištění úrazu a zimních sportů byste měli také myslet na cestovní pojištění covid-19, které se o vás postará v případě onemocnění touto nemocí v zahraničí, stejně jako v případě nařízené karantény i storna dovolené. Pokud se tedy chystáte, stejně jako hrdinka našeho příběhu, vyrazit na zimní dovolenou k našim sousedům – nezapomeňte si před odjezdem sjednat své cestovní pojištění do Rakouska!


Covid-19: Jaká všechna rizika cestovní pojištění kryje?

Plné krytí: V případě onemocnění koronavirem, jsou kryty léčebné náklady na karanténu i na cestu zpět do České republiky, pokud pojištěný nemůže využít původní let.

Částečné krytí: Pojištění kryje jen některá rizika – většinou léčebné výlohy. Obvykle se ale nevztahuje na náklady na karanténu nebo cestu zpět do ČR.

 

V jakých destinacích pojištění kryje rizika spojená s covid-19?

Dle destinace: Pojišťovně záleží na tom, jestli cestujete do země s nízkým nebo vysokým rizikem nákazy covid-19. Musíte si zkontrolovat, jestli vás na vycestování do vaší destinace pojistí.

Kamkoliv: Nemusíte řešit kam cestujete, pojišťovna vás na riziko koronaviru ochrání všude. Záleží ovšem na rozsahu daného pojištění a na jeho limitech.

Přehledné srovnání nabídek od všech pojišťoven vám nabídne přehledná online kalkulačka. Vybrané pojištění si pak můžete sjednat během pár minut a všechny potřebné dokumenty vám hezky přistanou do vaší e-mailové schránky.

cestovni-pojisteni-kalkulacka

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Publikovno: 2022-03-01
 

Počet odkazů

Celkem odkazů: 20359

Přihlášení

Nová registrace

Reklama

Užitečné

Poslední přidané

Doporučujeme

Nejlevnější cestovní pojištění na Top-Pojištění.cz.


Nejčastěji navštěvované
Strom kategorií

Navštivte památky České republiky.

Počasí


Jízdní řády
Počasí Wunderground
Počasí Meteopress

Reklama

  ReklamaKontaktObecné podmínky
Ikonky států z : www.icondrawer.com