Sponzorované odkazy

Co vás nejvíce zajímá

Reklama

Reklama

Zimní dovolená v Karlovarském...

Zimní dovolená v Karlovarském kraji

 

V Karlovarském kraji se nachází jedno z nejkrásnějších pohoří České republiky – Krušné hory. Rozmanitá krajina, krásná panoramata a perfektně upravené lyžařské tratě lákají milovníky zimních sportů z tuzemska i zahraničí. Vyberte si z nabídky zimních areálů s terény pro začínající lyžaře i zkušené borce, z nichž skiareály na Klínovci, Božím Daru a na Plešivci snesou srovnání se zahraniční konkurencí. Vydejte se bílou stopou zasněženou krajinou, která obzvlášť v zimním období působí až pohádkovým dojmem. Nadšené budou rodiny s dětmi, stejně jako milovníci adrenalinových sportů.

Za zážitky na sjezdovku

Nejznámějšími zimními středisky Krušných hor jsou KlínovecBoží Dar a Plešivec. Největší Skiareál Klínovec nabízí 31,5 km sjezdových tratí na Klínovci, Neklidu a v Božím Daru na jeden skipas. Díky propojení skibusem se skiareálem Fichtelberg v Německu se můžete těšit na 47 km sjezdovek různých obtížností, freeride sjezdovky, parky pro děti, legendární snowpark Neklid a chill zóny. Skiareál Plešivec je jako stvořený pro rodinu s dětmi. Sjezdovky mají různou úroveň obtížnosti, užívat si lyží nebo snowboardu si tak mohou úplně všichni. V menších skiareálech jako jsou BublavaPerninkPotůčkyNové město u JáchymovaMariánky či Nové Hamry si zase užijete pohodové lyžování bez dlouhých front.

kv02

 

Ve sněhobílé stopě

Západní část Krušných hor je protkána stovkami kilometrů upravovaných běžeckých tras. Oblíbená je Krušnohorská magistrála a její páteřní 40 km dlouhá partie mezi Bublavou a Božím Darem. Kilometry kvalitních běžeckých stop najdete také v okolí Perninku a Horní Blatné nebo v oblíbeném skiareálu Eduard mezi Jáchymovem a Božím Darem. Zde si můžete vyzkoušet také skijöring, tedy disciplínu, při níž má běžkař bederní pás a tažným lanem je spojen s postrojem jednoho či dvou psů. To je potom jízda!

kv03

 

Zimní zábava bez hranic

Na lyžích a na běžkách jezdíme téměř všichni, co takhle letos vyzkoušet něco dobrodružnějšího? Okolí Božího Daru přeje adrenalinové zábavě, tak překonejte strach a vzhůru za zábavou. Vedle tradičních zimních sportů můžete na Božím Daru vyzkoušet třeba adrenalinový snowkiting, nebo jízdu na speciálních duších sněhovým korytem snowtubing. V zasněženém terénu můžete vyrazit také na sněžnicích, jejichž obliba neustále roste. A už jste slyšeli o musherství, kdy vás kouzelnou přírodou veze spřežení houževnatých tažných psů? Překonejte strach a postarejte se o celoživotní zážitek!

kv04

 

Ze svahů Krušných hor rovnou do wellness resortů

Hledáte perfektní odpočinek po celodenním lyžování v krušnohorských skiareálech? Vyberte si z bohaté nabídky lázeňských a wellness procedur v lázeňských městech v Jáchymově, Karlových Varech, Mariánských a Františkových Lázních nedaleko lyžařských středi­sek. Dopřejte si blahodárné koupele či uvolňující masáže a zregenerujte své tělo po náročném dni. 

kv06

 

Radonové lázně Jáchymov

Po krásně stráveném dni na sjezdovkách Klínovce či Božího Daru se ponořte do radonové koupele nebo jiných regeneračních koupelí v Aquacentru Agricola. Pobytem v solné jeskyni, masážemi, kryoterapií, kyslíkovou terapií či léčebnou akupunkturou si dobijete baterky. Naleznete zde bazén, whirpool, Kneippův chodník a saunový svět inspirovaný hornickou minulostí města Jáchymov. 

Karlovy Vary

Ze sjezdovek v Nových Hamrech, Perninku či Plešivci je to jen kousek do lázeňského města. Příjemné uvolnění vám poskytnou v bazénech a saunách Lázních V, KV Areně i ve wellness centrech lázeňských hotelů. 

Mariánské Lázně

Zalyžujte si ve skiareálu Mariánky a vyberte si z široké nabídky ubytování. V Nových Lázních na vás dýchne kouzlo historie.

Františkovy Lázně

Z lyžařského střediska Aš do Františkových Lázní, které jsou známé svými minerálními prameny s vysokým obsahem oxidu uhličitého, je to co by kamenem dohodil. Nechte se zde hýčkat oblíbenými procedurami jako jsou uhličité a suché plynové koupele, plynové injekce a pitná kůra. Užijte si pobytu v Aquaforu, v největším a nejkrásnějším aquaparku českých lázní.

Kouzlo Vánoc

S blížícím adventem přichází očekávaný čas vánočních trhů, kde je vzduch plný voňavého cukroví a vánočního svařáku. Lázeňská města se promění na pohádková místa plná zářivých světýlek, kde najdete stánky s drobnými dárečky i cukrovím. Své jedinečné kouzlo mají Chebské vánoční trhy, kde se skloubí vůně tradičních specialit s bruslením na ledovém kluzišti pod širým nebem. Na hradě Loket se můžete těšit na ukázky řemesel a zvyků i nejrůznější dobroty. Neopakovatelným zážitkem jsou trhy v horském městečku Boží Dar, kde předvedou své výrobky krušnohorští umělci a řemeslníci. Na Božím Daru navíc bydlí sám Ježíšek a má tu i svou poštu.

kv07

 

www.zivykraj.cz   

kv_zivykraj

kv05


Publikovno: 2021-11-15
 

Počet odkazů

Celkem odkazů: 20359

Přihlášení

Nová registrace

Reklama

Užitečné

Poslední přidané

Doporučujeme

Nejlevnější cestovní pojištění na Top-Pojištění.cz.


Nejčastěji navštěvované
Strom kategorií

Navštivte památky České republiky.

Počasí


Jízdní řády
Počasí Wunderground
Počasí Meteopress

Reklama

  ReklamaKontaktObecné podmínky
Ikonky států z : www.icondrawer.com