Sponzorované odkazy

Co vás nejvíce zajímá

Reklama

Reklama

Jak krmit psa a kočku na dovole...

Jak krmit psa a kočku na dovolené?

Vyrážíte na dovolenou s domácím mazlíčkem a řešíte, jak ho na dovolené krmit. Vzít granule pro psy s sebou? Kupovat kočičí konzervy na místě? A co když to nebude žrát? Pokusíme se odpovědět na ty nejdůležitější otázky.

Krmivo pro psa vezměte s sebou

Ani psi, ani kočky nemají moc rády prudké změny v jídelníčku, proto je nejlepší, když můžete vzít krmivo s sebou. Nejvýhodnější jsou granule. Na rozdíl od konzerv jsou lehké, na rozdíl od kapsiček nemůžou prasknout a vytéct a nekazí se. Pokud můžete, vezměte s sebou aspoň jedno balení, na které je váš mazlíček zvyklý. Jednak víte, že nebude mít problémy s trávením, jednak předejdete situaci, kdy nebudete moct v místě ty správné granule pro psy nebo kočky sehnat. Nakoupit zásobu granulí může být docela drahé. Snadno ale ušetříte, když je koupíte s odměnou za nákupy od Tipli. Využít ji můžete kdykoliv, takže nemusíte čekat na slevu v obchodě.

Granule pro kočky dejte kočičí chůvě

Kočky jsou mnohem větší samotářky, takže je můžete nechat během dovolené klidně doma. Jestli máte venkovní kočku, která se domů chodí jen nažrat, máte to snadné. Misku dejte na zahradu, granule pro kočky sousedovi nebo třeba kolegyni z práce a poproste je, aby kočce chodili nasypat. Pokud se nemůže kočka napít z přírodního zdroje, nezapomeňte také na misku s vodou. Jiné je to s kočkami žijícími v bytě.

V případě, že odjíždíte na víkend, nemusíte mít o kočku strach. Nasypte jí hodně granulí, dejte velkou misku s vodou a nachystejte velký záchod nebo rovnou dva. Kočka ty dva dny přežije sama v bytě úplně v pohodě. Budete-li pryč ale delší domu, už to chce někoho, kdo na ni dohlédne a postará se o ni. Existují placení specialisti, ale taky neplacení kamarádi. Rovnou ale zapomeňte, že byste kočku někam na krátko přestěhovali. Takové změny prostředí tyto šelmy přímo nesnáší.

Jestliže kočku přece jen vezmete na cesty s sebou, zajistěte jí krmivo, na které je zvyklá. Kočičí zažívání špatně snáší změny. Jestli s sebou nechcete tahat konzervy a rozhodnete se ji naučit na granule pro kočky, udělejte to pomalu a velmi pozvolně.

BARF strava na cestách

Pokud jako krmivo volíte syrovou, tzv. BARF stravu a granule pro psy a kočky nepoužíváte, máte situaci o něco komplikovanější. Jednou z možností je vézt zásobu krmiva s sebou. Ideálně zmrazeného v termoboxu nebo chladničce do auta, další variantou je koupit veškeré žrádlo na místě. Masny a řeznictví většinou nabízejí krmné maso pro zvířata. Existují ale také BARF konzervy. Jde sice o potravu tepelně upravenou, aby se nekazila, avšak s maximálně přirozeným složením, tj. bez přidané sóji nebo obilnin.

Na co ještě nesmíte zapomenout

Cestování s mazlíčkem začněte plánovat v dostatečném předstihu. Pro cesty do zahraničí musí mít zvíře cestovní pas, platná povinná očkování (proti vzteklině vždy, některé země mají ale ještě další požadavky), mikročip nebo viditelné čitelné tetování. Určitě také nezapomeňte na cestovní misku a láhev s vodou, pelíšek a oblíbenou hračku proti stresu. A pokud mazlíček bere nějaké léky, nesmíte doma zapomenout ani ty.

Foto: © Pexels.com


Publikovno: 2021-09-13
 

Počet odkazů

Celkem odkazů: 20359

Přihlášení

Nová registrace

Reklama

Užitečné

Poslední přidané

Doporučujeme

Nejlevnější cestovní pojištění na Top-Pojištění.cz.


Nejčastěji navštěvované
Strom kategorií

Navštivte památky České republiky.

Počasí


Jízdní řády
Počasí Wunderground
Počasí Meteopress

Reklama

  ReklamaKontaktObecné podmínky
Ikonky států z : www.icondrawer.com