Sponzorované odkazy

Co vás nejvíce zajímá

Reklama

Reklama

S těmito tipy si Zlínský kraj...

S těmito tipy si Zlínský kraj určitě užijete

Na východě Čech na vás čeká krásný, přírodou překypující, kraj. Zlínský kraj toho nabídne hodně. Hlavně pro milovníky sportů, turistiky a výletů. Vydejte se sem s celou rodinou a nebudete litovat.

Byla by velká škoda, kdybyste kraj neprozkoumali ve více dnech. Pokud máte možnost, využijte chat a chalup k pronájmu. Nemusíte nikam pospíchat a vždy máte odpočinkové místo. A kolikrát ani nevadí váš psí kamarád.

Poznejte Zlínský kraj z výšky

Pokud vám nevadí výška, zamiřte k rozhledně Doubrava u Vizovic. Z výšky 33 metrů (174 schodů) si můžete prohlédnout Luhačovickou vrchovinou, Vizovice, Hostýnské vrchy a také Zlín či Radhošť. Pokud vychytáte dobré počasí, dohlédnete až na slovenské pohoří Malá Fatra.

Nechcete odejít s prázdnou? Nemusíte. Pod rozhlednou na vás čeká stánek, kde se lze najíst, napít nebo si koupit suvenýry. Nezapomeňte si s sebou vzít turistický batoh, kvalitní obuv a sluneční brýle.

Jaký byl život Slovanů?

Památník Velké Moravy byl vybudovaný nad první objevenou velkomoravskou stavbou z kamene na našem území – kostel Na Valách. Od roku 1969 spadá pod národní kulturní památky, tudíž je památník hodně hlídaný a chráněný. Návštěvníci se zde dozví zajímavé informace o životě Slovanů.

Moderní multimediální expozice přibližuje život na velkomoravském hradisku Veligrad. O duchovní a hmotnou kulturu se postará bohatý soubor archeologických nálezů. Dokonce na vás čekají figuríny v životních velikostech, repliky dobových oděvů, obuv, vzácné šperky a další zajímavé kousky.

Součástí prohlídky je i krátký film z velkomoravského prostředí, elektronické prohlídky a počítačové animace.

Za zábavou jedině do Gibonu

Plánujete s rodinou zábavný den plný radosti a smíchu? V tom případě musíte navštívit zábavní park Gibon. V krásném lesoparku v Rožnově pod Radhoštěm si můžete s celou rodinou vyzkoušet mnoho různých aktivit. Z 12 nabízených atrakcí si vybere opravdu každý. Pro opravdové milovníky adrenalinu doporučujeme (aqua)zorbing, trenažér býka a lanové centrum. Skvělou volbou je ale i lukostřelba, bumper ball nebo minigolf.

Děti si užijí zábavu v dětském lanovém centru Giboňáček a parku. Nemusíte se ničeho bát, atrakce jsou pro mě upravené a bezpečné.

Ceny se za různé atrakce hodně liší. Nejnižší cena je 50 Kč a nejvyšší 250 Kč. Park bývá v létě otevřený cca do 19:00.

Foto: © Depositphoto

depositphotos_395241232_l-2015_optimized


Publikovno: 2021-07-30
 

Počet odkazů

Celkem odkazů: 20359

Přihlášení

Nová registrace

Reklama

Užitečné

Poslední přidané

Doporučujeme

Nejlevnější cestovní pojištění na Top-Pojištění.cz.


Nejčastěji navštěvované
Strom kategorií

Navštivte památky České republiky.

Počasí


Jízdní řády
Počasí Wunderground
Počasí Meteopress

Reklama

  ReklamaKontaktObecné podmínky
Ikonky států z : www.icondrawer.com