Sponzorované odkazy

Co vás nejvíce zajímá

Reklama

Reklama

Chorvatsko je plné památek a v...

Chorvatsko je plné památek a vynikající gastronomie

 

Chorvatsko je z pohledu turistiky dobrou destinací. Nachází se relativně blízko České republice, je cenově dostupné a má toho opravdu hodně co nabídnout. Na počátku vaší cesty musíte zvolit vhodnou cestovní kancelář. Ideálně takovou, která se pyšní vysokým hodnocením mezi zákazníky a prezentuje pestré produktové portfolio. Tzn. tematicky odlišné zájezdy do různých částí Chorvatska.

Jaké jsou památky a zajímavosti v Chorvatsku?

Cesta do Chorvatska je cestou do středomořského ráje, kde objevíte čisté moře, oblázkové pláže a překrásnou krajinu. Dokazuje to spousta míst, které byste neměli vynechat. Od Záhřebu, přes Split, Hvar, Dubrovník, Brač, až po Korčulu. Památky a zajímavosti v Chorvatsku nadchnou jakéhokoliv cestovatele. Pokud bychom měli být konkrétní, je to například Diokleciánův palác, Bazilika sv. Enfrazia, Sponza Palace, Trakošcán, Lovrijenac, Katedrála sv. Anastázie, Dvor Veliki Tabor, Rector´s Palace, Tvrdava Minčeta a mnohé další. Poznávat můžete vše – katedrály, zříceniny, hrady, tvrze a jiné.

Mezi zajímavosti Chorvatska pochopitelně nepatří nejenom stavby, ale i přírodní pýchy. To dokazují místa jako Plitvická jezera, Národní park Paklenica, Národní park Severní Velebit, Pohoří Učka a Národní park Risnjak.

Lahodný zážitek při návštěvě Chorvatska

Ve své podstatě je jedno, pro jaké zájezdy do Chorvatska se rozhodnete. Vždy dostanete jedinečnou příležitost, užít si také osobité atmosféry místních taveren, kde se budete oddávat gastronomickému zážitku. Vedle ryb a mořských plodů jsou často konzumovány ingredience, jakými jsou ovčí sýry, šunky, jehněčí maso, zelenina a brambory. Čím blíže se budete pohybovat k mořským oblastem, tím většího výběru mořských živočichů se vám dostane – chobotnice, kalamáry, krevety a jiné.

Čím platit v Chorvatsku?

Pro úplnost ještě zmíníme několik důležitých informací, které se vám hodí na cestu. Například to, že do Chorvatska můžete vyrazit jenom s občanským průkazem, bez cestovního pasu. Zároveň nepotřebujete žádné speciální očkování a další věci. A víte, čím se platí v Chorvatsku? Jsou to chorvatské kuny. Ty si můžete vyměnit klidně v České republice. Hodně rozšířené jsou pochopitelně i bezhotovostní platby.

Tak neotálejte a začněte s plánováním dovolené v Chorvatsku, která se díky přemíře nabízených zájezdů do různých částí země stane opravdu nezapomenutelná. Tato destinace nabídne každému něco.


Publikovno: 2020-10-04
 

Počet odkazů

Celkem odkazů: 20359

Přihlášení

Nová registrace

Reklama

Užitečné

Poslední přidané

Doporučujeme

Nejlevnější cestovní pojištění na Top-Pojištění.cz.


Nejčastěji navštěvované
Strom kategorií

Navštivte památky České republiky.

Počasí


Jízdní řády
Počasí Wunderground
Počasí Meteopress

Reklama

  ReklamaKontaktObecné podmínky
Ikonky států z : www.icondrawer.com