Sponzorované odkazy

Co vás nejvíce zajímá

Reklama

Reklama

Litoměřická turistická sezon...

Litoměřická turistická sezona

Každý z vás už jistě postřehl, že Litoměřice letos slaví osmisté výročí. Celý letošní rok je tedy doslova nabitý akcemi, kterými se navíc bude prolínat osm století příběhů města.

Zároveň se tu však odehrají další příběhy, které budou utvářet charakter dalšího, devátého století města Litoměřic. Pojďte spolu s námi „zapracovat“ na tom, aby ten devátý příběh byl o městě kulturním, živém a veselém, plném dobrých lidí.

Jedna z mnoha příležitostí k návštěvě Litoměřic se naskytne 26. dubna, kdy se tu odehraje slavnostní zahájení turistické sezony s bohatým programem. Už v osm hodin ráno se v nově zrekonstruované tržnici na ulici 5. května otevře letos první farmářský trh. Kromě různých dobrot tu ochutnáte víno a pivo speciální edice, vyprodukované k příležitosti oslav významného jubilea města. Nebo si třeba vyberete nějaký pěkný suvenýr na stánku města. Po poledni začne návštěvníky těšit hudební skupina Veselý lidi, která skončí až k večeru. Do jejich vystoupení v půl třetí vstoupí starosta Ladislav Chlupáč, aby slavnostně odhalil exteriérovou výstavu Osm století příběhů. Chvíli na to děkan Józef Szeliga pokřtí tuto část města na Tržnici Felixe Holzmanna a poté se můžete těšit i na scénku z repertoáru tohoto slavného komika. Dětem se určitě bude líbit nový komiks či hra představující město zábavnou formou. Ve čtyři hodiny se pak odeberte do nádherného kostela Všech svatých a nenechte si ujít vrcholný okamžik – mši slouženou samotným litoměřickým biskupem Janem Baxantem, který tu požehná celému roku oslav.

www.litomerice-info.cz


Publikovno: 2019-04-11
 

Počet odkazů

Celkem odkazů: 20359

Přihlášení

Nová registrace

Reklama

Užitečné

Poslední přidané

Doporučujeme

Nejlevnější cestovní pojištění na Top-Pojištění.cz.


Nejčastěji navštěvované
Strom kategorií

Navštivte památky České republiky.

Počasí


Jízdní řády
Počasí Wunderground
Počasí Meteopress

Reklama

  ReklamaKontaktObecné podmínky
Ikonky států z : www.icondrawer.com