Sponzorované odkazy

Co vás nejvíce zajímá

Reklama

Reklama

Cestovní pojištění a covid19...

Cestovní pojištění a covid19. Víte, na co jste pojištění?

 

I když u nás čísla nakažených koronavirem u nás klesají, v zahraničí je situace různorodá. Pokud se tedy chystáte na dovolenou nebo na prodloužený víkend, nezapomeňte na odpovídající cestovní pojištění.

Proč se bez cestovního pojištění neobejdete

Plavky, pohodlné boty, opalovací krém… to všechno jsou základní věci, které na dovolené většinou potřebujeme. A věřte nám – cestovní pojištění je tak jednou z nich. Proč? V případě úrazu i zdravotních problémů vám pomůže ušetřit velké částky peněz, stejně jako v dalších případech.

Co má vliv na cenu cestovního pojištění

Cena cestovního pojištění je různá – záleží na délce vaší dovolené, cílové destinaci, typu cesty i vašem věku. V souvislosti s cestovním pojištěním covid19 je asi nejvíce určující právě místo, či země, kam se chystáte vycestovat. Pandemická opatření, která si státy stanovují samy, totiž cenu cestovního pojištění přímo ovlivňují.

Cestovní pojištění covid19 – na co se zaměřit

Na prvním místě je v tomto případě určitě výše pojistných limitů, které v pojistce máte. Vzhledem k nákladnosti léčebných výloh v zahraničí je doporučujeme mít co nejvyšší. Navíc zde také platí přímá úměra – čím dále cestujete, tím vyšší limity léčebných výloh byste měli mít. Pro cesty po Evropě se například doporučuje mít léčebné výlohy nastaveny alespoň na 10 milionů korun, při cestě za exotickou pak alespoň 100 milionů korun. Ano, vyšší limity navýší i cenu vašeho cestovního pojištění. Stejně jako sportovní náplň dovolené, která nespadá do oblasti klasických rekreačních sportů. Rozhodně se ovšem primárně nerozhodujte podle ceny pojistky, ale spíše podle toho, na kolik vás dané cestovní pojištění ochrání a zabezpečí.

cestovani-rodina

 

Pro jaké případy by vás mělo cestovní pojištění covid19 chránit

Koronavirus může vaši dovolenou ohrozit a ovlivnit hned v několika chvílích, pro které byste tedy měli být zajištěni:

Karanténa – do té se můžete dostat ještě před odjezdem v důsledku pozitivního PCR testu. V tomto případě se o vás postará pojištění storna cesty zahrnující i riziko covid19. Karanténa vám ale samozřejmě hrozí i v zahraničí, kdy si můžete nechtěně prodloužit délku vašeho pobytu.

Onemocnění covid19 v zahraničí – pokud onemocníte na dovolené a budete potřebovat lékařskou pomoc, zajistí vás léčebné výlohy pro riziko covid ve vašem cestovním pojištění.

Repatriace – pokud do Česka v důsledku covid19 nebudete moci odcestovat původním plánovaným způsobem. Jedná se o případy, kdy onemocníte nebo se dostanete do karantény, takže musíte pro návrat zvolit například jiný let.

Cestovní pojištění covid19 a nabídka pojišťoven

Nabídky jednotlivých pojišťoven jsou v souvislosti s rizikem koronaviru individuální, podle jejich konkrétních produktů. Pro aktuální přehled je tedy nejlepší podívat se na srovnání cestovního pojištění, které získáte během pár minut po zadání základních údajů týkajících se vaší cesty. Tedy – věku, počtu cestujících, délky pobytu, cílové destinace a typu cesty (pracovní turistická, sportovní). Pak už se jen stačí podívat na nabídku a vybrat si to nejlepší cestovní pojištění online. A rovnou si ho také sjednat. Předem se každopádně pořádně podívejte na pojistné podmínky i výluky dané pojistky.

Připojištění, která se mohou hodit

Základ cestovního pojištění je jasný, co ale šikovná připojištění, která jistě také oceníte? Některá už jsme zmínili už výše, například:

Připojištění storna cesty – v tomto případě bývá u pojišťoven určující datum, ke kterému si pojištění sjednáte. Ideálně by k tomu mělo dojít hned po zaplacení vašeho zájezdu či pobytu.

Připojištění rizikových sportů – to, co je rizikový sport si každá pojišťovna určuje sama. Právě tyto informace najdete v pojistných podmínkách cestovního pojištění. Jestli tedy na dovolené neplánujete „jen“ plavat nebo chodit na procházky, ale věnovat se některému sportu intenzivněji, raději se připojistěte.

Velmi užitečná jsou i:

Pojištění odpovědnosti – pro případy, kdy způsobíte škodu, na zdraví či majetku, třetí straně. Obzvlášť ji doporučujeme při zimní lyžování a cyklistických dovolených, kdy srážky na svahu či cyklostezce nebývají žádnou výjimkou. V případě kolize se pak škody vyšplhají klidně i na stovky tisíc i více.

Pojištění zavazadel – tato pojistka kryje škody, které vzniknou v případě odcizení, poškození či ztráty zavazadel. Limity krytí se zpravidla pohybují v desítkách tisíc korun.

A co ještě všem cestovatelům doporučíme? Zjistěte si před odjezdem aktuální dění ve vaší cílové destinaci, stejně jako stanovená bezpečnostní opatření, která zde panují – nošení roušek, sociální odstup, přístupnost kulturních a sportovních zařízení i akcí, stejně jako další pravidla spojená s koronavirem. I když covid19 v každodenním zpravodajství nahradily jiné události, určitě to neznamená, že tato nemoc zmizela z povrchu zemského.


 

 


Publikovno: 2022-06-09
 

Počet odkazů

Celkem odkazů: 20359

Přihlášení

Nová registrace

Reklama

Užitečné

Poslední přidané

Doporučujeme

Nejlevnější cestovní pojištění na Top-Pojištění.cz.


Nejčastěji navštěvované
Strom kategorií

Navštivte památky České republiky.

Počasí


Jízdní řády
Počasí Wunderground
Počasí Meteopress

Reklama

  ReklamaKontaktObecné podmínky
Ikonky států z : www.icondrawer.com