Sponzorované odkazy

Co vás nejvíce zajímá

Reklama

Reklama

Bedřichov láká nejen v zimní...

Bedřichov láká nejen v zimním období


Známé rekreační středisko Bedřichov nabízí pestrou paletu aktivit ve všech ročních obdobích. V létě si lze uží cyklistiku a koupání, v zimě zase běžky a lyže.

Mimořádná poloha obce Bedřichov proměnila někdejší sklářskou osadu v rekreační oblast vyhledávanou předevšími sportovci. Vrcholky Jizerských hor poskytují perfektní zázemí obyvatelům blízkých měst Liberec a Jablonec nad Nisou, u kterých si místní lyžařské areály získaly na popularitě. Běžkařské tratě Jizerské magistrály proslavil dálkový lyžařský běh Jizerská padesátka, její dráhy se s tajícím sněhem však stávají výchozími i pro turistiku a cyklistické výlety. Oblast kolem obce je oblíbeným místem přijíždějících turistů, kterým zázemí nabízí v Bedřichově řada hotelů a penzionů.


Za turistickými cíli nemusí návštěvníci horského Bedřichova příliš daleko. Jeho okolí skrývá řadu možností, mezi nimi je i nejpopulárnější kamenná rozhledna Královka nebo vodní nádrž Černá Nisa, k jejíž přítoku turisty dovede upravený haťový chodník. V jizerské přírodě se vyskytuje i několik maloplošně chráněných území. Ta opatrují zdejší rašeliniště, chrání místní rostlinstvo a krajinné útvary.
 
 
 


Publikovno: 2018-10-17
 

Počet odkazů

Celkem odkazů: 20359

Přihlášení

Nová registrace

Reklama

Užitečné

Poslední přidané

Doporučujeme

Nejlevnější cestovní pojištění na Top-Pojištění.cz.


Nejčastěji navštěvované
Strom kategorií

Navštivte památky České republiky.

Počasí


Jízdní řády
Počasí Wunderground
Počasí Meteopress

Reklama

  ReklamaKontaktObecné podmínky
Ikonky států z : www.icondrawer.com