Sponzorované odkazy

Co vás nejvíce zajímá

Reklama

Reklama

Velmi atraktivní a zároveň ce...

Velmi atraktivní a zároveň cenově dostupné destinace pro rok 2018


Na otázku „kam letos na dovolenou“ máme jasnou odpověď. Respektive hned několik odpovědí, neboť seznam zajímavých destinací, jejichž návštěva neudělá ve vaší peněžence velký průvan, je víc než dost. Zapomeňte na profláklá místa – vaše letošní cesty povedou jinam než do Chorvatska!

Tallinn (Estonsko)
Proč se vydat do estonské metropole? Tallinn je velmi příjemné město s půvabným historickým centrem. Spousta cestovatelů ho považuje za nekrásnější místo ve východní Evropě a vyzdvihují levné ubytování. Vychutnáte si zde pohled na kompaktní městské panoráma i výhled na Baltské moře. A rozhodně si dopřejte návštěvu pozoruhodné čtvrti Kalamaja, kde se dobře najíte v pojízdných restauracích. S nízkonákladovými aerolinkami se do Tallinnu dostane za pár korun.



Arizona (USA)
Dovolená za „velkou louží“ láká nejednoho našince, ale plány často ztroskotají na nedostatečném rozpočtu. Přesto se nabízí možnost, jak zažít nevšední dobrodružství a nezaplatit za něj majlant. Vydejte se do Arizony a rezervujte si ubytování v prostých motelech poblíž dálnic. Arizona je jako stvořená pro pěší turistiku a táboření. Skvělou volbou je například národní park Saguaro, kde se dá přenocovat. A pokud preferujete soukromí (tzn. minimum turistů), vydejte se do rezervace Organ Pipe Cactus National Monument.



Před cestou do USA si nezapomeňte sjednat cestovní pojištění. Není tajemstvím, že zdejší lékařská péče patří k nejdražším na světě. Zapomnětlivci si mohou na poslední chvíli vyřídit pojištění do zahraničí online (např. u ERGO pojišťovny, kde lze platit kartou a ihned tak pojištění aktivovat).

La Paz (Bolívie)
Nejvýše položené hlavní město světa je zároveň jedním z nejlevnějších. La Paz je ideálním místem pro milovníky rušného pouličního života a dech beroucího prostředí jihoamerických velehor. Podle všeho si lze užívat pobyt za méně než 30 USD na den. Stačí se stravovat v místních tržnicích a oddávat se pěší turistice nebo cykloturistice. V La Pazu jsou samozřejmě také luxusní podniky a služby na vysoké úrovni. Tak či tak za ně zaplatíte podstatně méně než v jiných metropolích.



As-Sawíra (Maroko)
Z cesty do severní Afriky nemějte obavy. K dostupným a velmi bezpečným turistickým cílům patří Marrákéš a blízká As-Sawíra. Čekají zde na vás spletité uličky a požitek v tradičních lázních. Tím však možnosti, jak trávit volný čas, ani zdaleka nekončí. Na své si přijde každý, kdo touží po aktivní relaxaci s kite - či windsurfingem. Za zážitek však lze považovat také procházku po některé z úžasných pláží. Ubytování je poměrně levné a služby na vysoké úrovni. Co víc si přát? Snad jen chutné jídlo, ale i toho se vám zde dostane přehršel. Čerstvé dary moře koupíte takřka na každém kroku.



Baja California (Mexico)
Baja California sice nepatří k nejlevnějším mexickým lokalitám, ale oproti USA jde o cenově dostupnější dovolenou. Nejdelší poloostrov na světě nabízí přes 1000 kilometrů oblastí s minimálním zalidněním, což je skvělá zpráva pro cestovatele, kteří mají rádi klid. Kromě vynikajících podmínek pro potápění a šnorchlování si v Baja California užijete také procházky po členitém terénu a samozřejmě nasajete charakteristickou atmosféru autentických mexických městeček. Za návštěvu stojí zejména La Paz, San Ignacio, Loreto a Todos Santos.



Jacksonville (USA)
Na závěr ještě jeden tip na cenově dostupnou dovolenou v USA. Jacksonville neboli Jax, jak lokalitu nazývají místní, není tak prestižní jako ostatní destinace na Floridě, takže se můžete spolehnout na výrazně nižší ceny. Přitom zde na vás čeká 35 kilometrů pláží a nespočet příležitostí, jak se seznámit s americkou kulturou. Ubytování je zřejmě nejlevnější v celém státě. A opět si nezapomeňte před výletem do USA sjednat cestovní pojištění.
 


Publikovno: 2018-03-05
 

Počet odkazů

Celkem odkazů: 20359

Přihlášení

Nová registrace

Reklama

Užitečné

Poslední přidané

Doporučujeme

Nejlevnější cestovní pojištění na Top-Pojištění.cz.


Nejčastěji navštěvované
Strom kategorií

Navštivte památky České republiky.

Počasí


Jízdní řády
Počasí Wunderground
Počasí Meteopress

Reklama

  ReklamaKontaktObecné podmínky
Ikonky států z : www.icondrawer.com