Sponzorované odkazy

Co vás nejvíce zajímá

Reklama

Reklama

Aktivní dovolená v Rakousku...

Aktivní dovolená v Rakousku

Nový rok je tu a s ním přichází ten nejlepší čas na plánování letní dovolené. Polehávání na pláži s koktejlem či oblíbeným časopisem vám nic neříká? Jste spíše zastánci aktivních dovolených? A cyklistika je vaším nejoblíbenějším sportem? Pak přesně pro vás jsou určeny cyklozájezdy v Rakousku a vlastně i v dalších zemích Evropy.

Trendem poslední doby se stává dovolená na kolea cykloturistika se dnes těší stejně velké oblibě jako pěší turistika. Mnoho cestovních kanceláří dnes nabízí zajímavé cyklozájezdyv Čechách i v dalších evropských zemích. Plánování letní dovolené na kole již nyní se vám rozhodně vyplatí, jelikož si můžete vybírat z bohaté nabídky zajímavých cyklozájezdů do nejrůznějších destinací, a to jak pro páry, rodiny s dětmi nebo větší skupiny kamarádů.

Rakousko na kole

Vydejte se na kole do alpských údolí, podél divokých řek nebo do nekonečných romantických rovin plných dun či vodních kanálů. Rakousko je ideální zemí pro aktivní dovolenou strávenou se silničním, horským kolem nebo elektrokolem. Pro milovníky cyklistiky nabízí tato země na 10 tisíc kilometrů perfektně značených cyklostezek.

Při jízdě na kole po rakouských cyklostezkách můžete prozkoumávat úchvatné přírodní scenérie a zároveň obdivovat historické památky a další krásná místa. Většina cyklostezek má na své trase zajímavé body, kde si lze udělat přestávku. Vaše putování si tak můžete zpestřit návštěvou restaurace, vinařství, apod.

Mezi nejznámější cyklostezky v Rakousku patří
·         Podunajská cyklostezka
·         Tauernská cyklostezka
·         Alpsko - jadranská cyklostezka
·         Drávská cyklostezka
·         Murská cyklistická stezka
·         Ennská cyklistická stezka
·         Římská cyklostezka
·         Innská cyklostezka
·         Cyklistická stezka kolem Neziderského jezera

Při dovolené na kole se můžete vydat také po stopách historie. Můžete si projet starou Vídeň či Salcburk, objevovat rodiště známých osobností či se nechat unést atmosférou historických pamětihodností. Můžete si také vybrat cyklotrasu určenou pro gurmány a požitkáře, pro ženy nebo pohodovou trasu vhodnou pro rodiny s dětmi.

Aktivní dovolená pro celou rodinu

Rakousko je také skvělým místem pro aktivní rodinnou dovolenou. Nejznámější rodinné regiony nabízejí rozmanité nabídky a bohaté dětské programy. Speciální rodinné hotely jsou perfektně připraveny na návštěvu vás i vašich dětí všech věkových kategorií.

Cestování na kolech po Rakousku je skvělou příležitostí, jak naplnit rodinnou dovolenou aktivním pohybem. Společně s vašimi dětmi se můžete vydat po spoustě mírných cyklotras určených právě pro rodiny s dětmi.

Spoustu zábavy si společně s vašimi dětmi užijete v lanových parcích a treeparcích. Parkury vedou skrz koruny stromů a na vás čeká odpoledne plné ručkování přes překážky, přebíhání mostů, sjíždění skluzavek a překonávání traverzů.

Aktivní dovolená v Rakousku na hřebenech hor

Rakousko nabízí jedinečné podmínky k prožití aktivní dovolené plné nezapomenutelných zážitků. Být slunci o trošku blíž, nadýchat se čerstvého vzduchu a na horských salaších si vychutnat ty nejlepší regionální speciality.

Rakouské turistické trasy vynikají velkou rozmanitostí a při objevování majestátních horských hřebenů, sytě zelených lesů a teplých jezer s průzračně čistou vodou si každý přijde na své, ať už jde pouze o rekreačního turistu či zapřisáhlého alpinistu. Při toulkách rakouskou přírodou si můžete udělat výlet i do tajemných jeskyní, při jejichž návštěvě se ocitnete v kouzelném světě.

Pokud si nejste jisti svou fyzickou kondicí a máte strach, že majestátní horské hřebeny nezvládnete zdolat, můžete se vydat do fascinujícího světa hor značně pohodlněji - prostřednictvím lanovek. Snad žádná jiná země nemá tak hustou síť moderních lanovek, které jsou na vaši návštěvu nachystány od jara do zimy a v každém případě jsou zárukou velkolepých výhledů.

Zpestření dovolené

Rodinné léto si můžete zpestřit návštěvou historických míst. V romantických prostředích středověkých hradů můžete nasát atmosféru dávných dob prostřednictvím různých slavností. Spatřit můžete různé kejklíře, trubadúry, rytířské slavnosti a na dobových hostinách můžete ochutnat regionální speciality.

V Rakousku naleznete jedna z nejčistších jezer v Evropě a jsou tedy pravým rájem pro milovníky potápění. Do fascinujícího podvodního světa můžete zavítat na mnoha místech v Rakousku. Jedním z nejatraktivnějších míst pro potápění v Rakousku je Štýrsko se svými  průzračně křišťálovými jezery. Také Neziderské jezero - největší jezero v Rakousku, je skvělým místem pro potápění.

Jízda divokými peřejemi, vlny přelévající se přes borty, zdolávání menších i větších vodopádů. To vše můžete při vaší dovolené v Rakousku zažít. Kouzla přírody si totiž můžete vychutnat také z raftu nebo kánoe při sjíždění rakouských řek. Raftingči canyoning je nezapomenutelným zážitkem a nabije vás energií na několik dalších dní.


Publikovno: 2016-02-10
 

Počet odkazů

Celkem odkazů: 20359

Přihlášení

Nová registrace

Reklama

Užitečné

Poslední přidané

Doporučujeme

Nejlevnější cestovní pojištění na Top-Pojištění.cz.


Nejčastěji navštěvované
Strom kategorií

Navštivte památky České republiky.

Počasí


Jízdní řády
Počasí Wunderground
Počasí Meteopress

Reklama

  ReklamaKontaktObecné podmínky
Ikonky států z : www.icondrawer.com