Sponzorované odkazy

Co vás nejvíce zajímá

Reklama

Reklama

Navštivte Muzeum historických ...

Navštivte Muzeum historických motocyklů v Kašperských Horách

Jedná se o největší expozici historických motocyklů v ČR, která i s pobočkami (Železná Ruda a Bečov nad Teplou) obsahuje přes 170 kusů motocyklů, okolo 80 kusů historických jízdních kol a několik hist. automobilů.

Můžete zde najít mnoho světových unikátů, často dochovaných v jediném exempláři např.: JAC 500, motocykl Wagner a další. Znalcovo oko potěší i další skvělé motocykly, z nichž můžeme jmenovat např.: čtyřválcový Ariel nebo řemenový Wanderer z roku 1913. Na své si přijde ale i naprostý laik, který bude beze sporu „uchvácen“ nejdelším vyráběným motocyklem na světě. Součástí expozice je i kolekce historických jízdních kol. Nejen turisté přijíždějící na těchto dopravních prostředcích budou určitě zaujati tzv. vysokým jízdním kolem od firmy Kohout z roku 1890, jehož průměr předního kola je zhruba 160 cm.


Co všechno u nás uvidíte

Muzeum je umístěno v atypickém prostoru staré půdy s výškou krovu až 14,5 m, která ukazuje na špičkovou práci starých šumavských tesařů, kteří tento krov dokázali postavit bez jediného kovového hřebíku. Mimo jiné v tomto domě trávil léta svého mládí známý spisovatel Karel Klostermann. Památce Karla Klostermanna je věnována pamětní deska, která se nachází v blízkosti vstupu do muzea.


Publikovno: 2015-11-24
 

Počet odkazů

Celkem odkazů: 20359

Přihlášení

Nová registrace

Reklama

Užitečné

Poslední přidané

Doporučujeme

Nejlevnější cestovní pojištění na Top-Pojištění.cz.


Nejčastěji navštěvované
Strom kategorií

Navštivte památky České republiky.

Počasí


Jízdní řády
Počasí Wunderground
Počasí Meteopress

Reklama

  ReklamaKontaktObecné podmínky
Ikonky států z : www.icondrawer.com