Sponzorované odkazy

Co vás nejvíce zajímá

Reklama

Reklama

Muzeum umění Olomouc


    Muzeum umění Olomouc

    Muzeum umění Olomouc patří k nejvýznamnějším institucím svého druhu u nás. Představuje výtvarnou kulturu od nejstarších dob po současnost ve třech objektech: Arcidiecézní muzeum Olomouc, Muzeum moderního umění aArcidiecézní muzeum Kroměříž.

    V našich výstavních sálech uvidíte exponáty, které lze bez nadsázky označit za umělecké poklady. Ze zhruba 300 skvostů vystavených v 16 sálech Arcidiecézního muzea Olomouc, které sídlí v národní kulturní památce Přemyslovský hrad, zmiňme například Šternberskou madonu z konce 14. století - jedno z nejvýznamnějších děl krásného slohu v českých zemích, které bylo v roce 2005 vystaveno v Metropolitním muzeu v New Yorku. V areálu, kde byl roku 1306 zavražděn poslední český král z rodu Přemyslovců Václav III., uvidíte také zdobný barokní Troyerův kočár. Tři tuny vážící vůz, který i se zápřeží šesti koní dosahoval délky 16 metrů, údajně uchvátil i císařovnu Marii Terezii. A když mluvíme o pokladech, nesmíme zapomenout na 1400 diamantů a smaragdů, kterými je ozdobena monstranceZlaté slunce Moravy.

    Muzeum moderního umění stojí za návštěvu nejen kvůli aktuálním výstavám, ale také pro unikáty ve stálé expozici Století relativity, která představuje prostřednictvím 140 exponátů od 120 autorů to nejlepší z bohatých sbírek muzejních umění 20. století. Na jednom místě tak najdete díla Kubišty, Filly, Klimta, Hudečka, Preislera, Muchy, Gutfreunda a dalších.

    A proč si udělat výlet do Arcidiecézního muzea Kroměříž? Důvody mohou znít takto: Tizian, van Dyck, Brueghel, Cranach… Obrazy všech těchto velikánů na vás v kroměřížském zámku čekají.


    URL : http://www.olmuart.cz
    Pagerank : 0
    Návštěv : 0
    Hlasování :
    0  
    Hodnoť Hodnoť Hodnoť Hodnoť Hodnoť
    Kategorie Domů > Turistika > Památky

        Nefunkční link ?
 
Odesílatel:
Komentáře:
Kontrolní kód:

Počet odkazů

Celkem odkazů: 20359

Přihlášení

Nová registrace

Reklama

Užitečné

Doporučujeme

Nejlevnější cestovní pojištění na Top-Pojištění.cz.


Nejčastěji navštěvované
Strom kategorií

Navštivte památky České republiky.

Počasí


Jízdní řády
Počasí Wunderground
Počasí Meteopress

Reklama

  ReklamaKontaktObecné podmínky
Ikonky států z : www.icondrawer.com