Sponzorované odkazy

Co vás nejvíce zajímá

Reklama

Reklama

Co do batohu na tábor či do š...

Co do batohu na tábor či do školy v přírodě

 

Tábor či škola v přírodě je chvíle, na kterou se těší mnoho dětí i rodičů. Rodiče si na čas oddechnou od svých ratolestí, děti zase poznají nové kamarády a zažijí zajímavá dobrodružství. Aby však strávili svůj pobyt v klidu a pohodě, měli bychom je vybavit kvalitním oblečením, obuví a dalšími nezbytnými doplňky. Proto jsme pro vás sestavily užitečné tipy a rady, co dětem přibalit do jejich zavazadel.
 

Batoh a obuv  

A začneme rovnou u zavazadla. Ideální je sportovní taška na kolečkách, do které dáme dětem oblečení s doplňky, na záda pak např. batoh s léky a kosmetikou. Dítě tak snáze dostane vše potřebné do stanu či budovy. Velkou krosnu, tedy nechte raději doma. Správný batoh by neměl být delší než záda dítěte. Mohlo by si totiž zadělat na bolesti krční či bederní páteře a to bychom přece nechtěli. V ideálním případě by měl mít batoh prsní a bederní pásy. Na tábor či školu v přírodě se bude dítěti hodit kvalitní obuv. Do přírody vybíráme zejména tu outdoorovou. Trekingové boty, ale i dětské sandály budou správnou volbou. Sandály vybíráme zejména s krytou špičkou, chrání totiž chodidlo před kameny a jinými nerovnostmi na nezpevněných cestách. K vodě dítěti postačí lehké pantofle s protiskluzovou podrážkou.
   

Oblečení a další doplňky   

Na tábor sbalte dětem bavlněná a funkční trička. Pohodlná bavlna poslouží na základně, funkční trička ocení děti v terénu. Velmi oblíbené jsou také funkční kalhoty, které se vyrábí i ve variantě 2v1. Kalhotám tak můžeme odepnout nohavice a rázem se z nich stanou kraťasy. Chybět by neměla ani nepromokavá bunda a také pláštěnka. Na přívalový déšť by totiž nepromokavá bunda nemusela stačit. Mezi doplňky by neměly chybět sluneční brýle s kvalitními ochrannými skly, dále také pokrývka hlavy. Můžeme vybírat mezi klobouky či baseballovou čepicí. Za slunečného počasí dítě ocení opalovací krém s dostatečným ochranným faktorem. Jestli-že je poblíž tábora rybník, řeka či jiné vodní dílo, je třeba počítat i s koupáním. Určitě tak dítěti přibalte plavky a osušku. Osušku vybírejte z lehkého a skladného materiálu. Dítěti tak nezabere půlku batohu. K vodě dítě ocení také repelentní přípravek. Komárům se v létě často nevyhneme, zvlášť u vody. A na závěr ještě rada. Pokud je dítě neplavec, nezapomeňte mu přibalit také rukávky, kruh či plovací vestu pro děti. Bezpečí dítěte by mělo být na prvním místě.

 

Zdroj foto: Freepik.com

 



 


Publikovno: 2021-06-30
 

Počet odkazů

Celkem odkazů: 20359

Přihlášení

Nová registrace

Reklama

Užitečné

Poslední přidané

Doporučujeme

Nejlevnější cestovní pojištění na Top-Pojištění.cz.


Nejčastěji navštěvované
Strom kategorií

Navštivte památky České republiky.

Počasí


Jízdní řády
Počasí Wunderground
Počasí Meteopress

Reklama

  ReklamaKontaktObecné podmínky
Ikonky států z : www.icondrawer.com