Sponzorované odkazy

Co vás nejvíce zajímá

Reklama

Reklama

Co si sbalit na dovolenou k moř...

Co si sbalit na dovolenou k moři

 

Letní dovolená u moře se blíží, už máte vyřízený pas a rozměněné peníze a zbývá vám jen sbalit kufr? Někteří si řeknou brnkačka, jiní z vás však značně znervózní a začnou panikařit. Jestli-že si kladete otázku, zda máte opravdu vše, co budete na své dovolené potřebovat, podívejte se na naše tipy a rady, které vám pomohou s výběrem těch správných věcí. Pak už můžete jen pohodlně odškrtávat položky ze seznamu, uvidíte, že to půjde samo.

Výbava na koupání a pláž

Základní výbavu na pláž tvoří vzdušné boty, boty do vody, plavky, ručník a osuška. Jako obuv můžeme volit pohodlné dámské či pánské sandály. Boty do vody volíme zejména na kamenité pláže, na písčitých se bez nich obejdeme. Plavky je dobré vybírat z rychleschnoucích kvalitních materiálů. Jestli-že se rádi přemisťujete na různé pláže, volte osušky a ručníky v tenkém provedení. Do výbavy k vodě můžeme přibalit také nafukovací lehátko, na kterém se můžeme pohodlně opalovat.

Nezapomeňte však na opalovací krém s UVA a UVB ochranou. U moře sluníčko opaluje intenzivněji než v naší krajině, zvolte tedy krém s vyšším ochranným faktorem. Pro děti a světlé typy se doporučuje faktor 50. K opalovacímu krému můžeme přibalit termální vodu ve spreji, která naši pokožku příjemně osvěží a hydratuje. Samozřejmostí by měly být také sluneční brýle s kvalitními ochrannými skly. Jestli-že ležíte raději ve stínu, vezměte si s sebou také plážový stan či slunečník. Ten však bývá často na místě, před cestou si tak udělejte malý průzkum, ať víte, zda jej nenechat raději doma a neušetřit místo pro jiné nezbytné věci.

plazova_vybava02_570

 

A co zábava?

U moře můžeme zažít spoustu zábavy. Tu si každý představuje trochu jinak. Dle vašeho uvážení tak můžete přibalit časopisy a knihu. Jste-li spíše dobrodruh, vezměte s sebou plavecké ploutve a šnorchl. Pozorování podvodní krajiny bývá nezapomenutelným zážitkem. Na zaznamenávání podvodních krás můžeme přibalit i podvodní foťák či kameru. Pokud máte rádi sportovní hry, vezměte si s sebou nafukovací míč, létající talíř či badmintonový set. Všechny zmíněné položky jsou lehké a poměrně skladné. Holdujete-li běžeckému sportu, nezapomeňte si své oblíbené běžecké boty, ranní a večerní výběhy podél pobřeží mohou být kouzelné.         

Pak už zbývá nabalit jen několik triček a šortek. Dámy nezapomenou vzdušné sukně a šaty. Na loď se nám bude hodit lehčí bunda pro případ silnějšího větru, sportovci mohou přibalit několik kousků funkčního oblečení. A můžeme vyrazit, teplé moře a prosluněné pláže čekají.

Zdroj foto: Freepik.com

 

 


 


Publikovno: 2021-06-29
 

Počet odkazů

Celkem odkazů: 20359

Přihlášení

Nová registrace

Reklama

Užitečné

Poslední přidané

Doporučujeme

Nejlevnější cestovní pojištění na Top-Pojištění.cz.


Nejčastěji navštěvované
Strom kategorií

Navštivte památky České republiky.

Počasí


Jízdní řády
Počasí Wunderground
Počasí Meteopress

Reklama

  ReklamaKontaktObecné podmínky
Ikonky států z : www.icondrawer.com