Sponzorované odkazy

Co vás nejvíce zajímá

Reklama

Reklama

Kam se vydat na pohodový cyklov...

Kam se vydat na pohodový cyklovýlet s dětmi?

Na cyklistický výlet lze vyrazit i s dětmi. Je však potřeba vybrat vhodnou trasu, která bude odpovídat jejich schopnostem.

 
Naplánujte si výlet na kole
 
Cestování s dítětem je nejlépe naplánovat s předstihem, a to jak z hlediska trasy, tak vybavení. Pokud jde o výběr míst, nabídka jednodenních výletů je skutečně pestrá. Vydat se můžete na nejrůznější cyklostezky vedoucí kolem řek, luk i v okolí nejrůznějších památek. Pozor však na příliš frekventované stezky, které mohou změnit výlet v nepříjemný zážitek. Dětská kola vybírejte pro delší výlety pečlivě a stejně pečlivě je na cestu připravte.
 
Okolo Opatovického kanálu
 
Pro ty, kdo mají rádi náročnější kopcovitý terén, je zde stezka okolím Opatovického kanálu. V jeho okolí najdete osm různě náročných cyklotras, které měří déle než 100 km. Po cestě narazíte na informační panely i občerstvení. Po cestě najdete i řadu míst ke koupání, pokud vyrážíte za teplých letních dní. Vykoupat se můžete ve Stéblové v písníku Gigant, v Břehách, v Černé u Bohdanče nebo v Mělicích.
 

 
Cyklotrasy Lužnicí a Nežárkou


 
Naopak zcela nenáročnou cyklotrasu najdete na březích řek Lužnice a Nežárky. Rameno Nežárka začíná před Jindřichovým hradcem a dále vede do Stráže nad Nežárkou. Stezka kolem řeky Lužnice vede z Českých Velenic směrem na Suchdol. Obě řeky se ve Veselí nad Lužnicí setkají a vy můžete jet po jediné trase do Soběslavi, Tábora, Bechyně až do Týna nad Vltavou, kde je soutok s Vltavou. Tato stezka má některé úseky vedené po silnici, je potřeba s tím při jízdě s dětmi předem počítat.
 
Vydejte se Moravskou bránou po stopách mamutů
 
Údolí Moravské brány je 40 km dlouhé a lemují jej z jedné strany Oderské vrchy a z druhé strany Hostýnské vrchy. Vy se můžete vydat na 70 km dlouhou cyklostezku s názvem Na kole do minulosti Moravskou bránou. Ta vede okolím Hranic, Přerova, Lipníku nad Bečvou. Jedná se o trať, která se vyhýbá kopcům. Po cestě je deset stanovišť s informačními panely, kde se seznámíte s historií místních archeologických nalezišť. Oblíbené zastávky jsou hrad Helfštýn a socha mamutího mláděte, která se nachází v Přerově – Předmostí.
 


Publikovno: 2021-03-16
 

Počet odkazů

Celkem odkazů: 20359

Přihlášení

Nová registrace

Reklama

Užitečné

Poslední přidané

Doporučujeme

Nejlevnější cestovní pojištění na Top-Pojištění.cz.


Nejčastěji navštěvované
Strom kategorií

Navštivte památky České republiky.

Počasí


Jízdní řády
Počasí Wunderground
Počasí Meteopress

Reklama

  ReklamaKontaktObecné podmínky
Ikonky států z : www.icondrawer.com