Sponzorované odkazy

Co vás nejvíce zajímá

Reklama

Reklama

Kam poprvé na skialpy?...

Kam poprvé na skialpy?


Na první pohled? Úplně běžné lyže. Lyžaři si to na nich štrádují do kopců vstříc nejvyšším vrcholkům, nahoře z lyží sundají protiskluzové pásy a sviští dolů, aniž by zavadili o vedlejší lanovku. Zkusíte je taky?

 

Po letech zákazů můžeme skialpovat i v českých horách. Před několika lety byl skialpinistům povolen pohyb po značených trasách i na vrcholcích našich nejvyšších hor. Krkonošemi vedou trasy přímo nad Špindlerovým Mlýnem, pěkná trasa vede také z Pece pod Sněžkou nebo z Rokytnice nad Jizerou. Něco málo nabídnou i sousední Jizerské hory, výhled na město ze zdejších hřebenů za to ale stojí. Hotely v Liberci navíc nabídnou skvělé výchozí místo.

Jestli se to ale někde skialpinisty hemží, tak na Šumavě. Líbit se vám bude kolem Špičáku, na jehož vrcholku je rozhledna, která nabízí jedinečný výhled na Šumavu. Až budete mít rezervované ubytování v Jeseníkách, udělejte si výlet z Koutů nad Desnou, krásná trasa vede i na Keprník.

Nadšení skialpinisté se vyřádí i na severozápadě. Z hotelu v Krušných horách se hlubokými lesy lze dostat na Bouřňák, po upravených lesních cestách pak i na vrchol oblíbeného Plešivce.

Chystáte se na skialpy? Rezervujte si ubytování na portálu Hotely.cz!
 

Zdro fotoj: Unsplash

 


Publikovno: 2021-01-28
 

Počet odkazů

Celkem odkazů: 20359

Přihlášení

Nová registrace

Reklama

Užitečné

Poslední přidané

Doporučujeme

Nejlevnější cestovní pojištění na Top-Pojištění.cz.


Nejčastěji navštěvované
Strom kategorií

Navštivte památky České republiky.

Počasí


Jízdní řády
Počasí Wunderground
Počasí Meteopress

Reklama

  ReklamaKontaktObecné podmínky
Ikonky států z : www.icondrawer.com