Sponzorované odkazy

Co vás nejvíce zajímá

Reklama

Reklama

Velké Pavlovice a Opilé sklepy...

Velké Pavlovice a Opilé sklepy


Pokud zavítáte do velkopavlovické vinařské podoblasti, tak byste rozhodně měli navštívit i Velké Pavlovice, podle kterých se oblast jmenuje. Velké Pavlovice jsou jednou z nejvýznamnějších a zároveň také nejznámějších vinařských obcí na Moravě.

Zajímavostí, která při návštěvě Velkých Pavlovic budí nejvíce pozornosti, jsou jednoznačně tzv. Opilé sklepy. Tyto trochu atypické sklepy vznikly jako propagace a podpora vinařství v regionu. Postaveny byly v roce 2012, a jedná se tedy o moderní stavby, které slouží převážně pro ubytování. Opilé sklepy jsou řada 15 sklepních objektů, které jsou na první pohled poznat hlavně díky svojí hravé barevnosti a netradiční architektuře, která svým vlněním respektuje terénní vrstevnicové linie svahu. Jsou zasazeny do svahu Staré Hory a tvoří novou nepřehlédnutelnou dominantu Velkých Pavlovic. Tato uměle vytvořená sklepní ulička se stala vyhledávaným cílem turistů i vycházek místních občanů. Víno se zde nevyrábí, ale ve Velkých Pavlovicích je i řada sklepů, kde je možné posedět.

Kromě tzv. Opilých sklepů se ve Velkých Pavlovicích nachází mnoho dalších zajímavostí. Jednou z nich je určitě Šlechtitelská stanice vinařská, která byla založena na počátku 20. století. Byly zde vyšlechtěny mnohé dnes již běžné odrůdy révy vinné, hlavně André, Aurelius nebo Pálava. Mezi vinicemi se nachází rozhledna Slunečná připomínající keř révy vinné, která je vyhledávaným cílem při návštěvě Velkých Pavlovic. Zapomenout také nesmíme na Vinné sklepy Františka Lotrinského, nejstarší historické sklepy se stářím více než 250 let.

Více informací najdete na www.wineofczechrepublic.cz.


Publikovno: 2020-09-21
 

Počet odkazů

Celkem odkazů: 20359

Přihlášení

Nová registrace

Reklama

Užitečné

Poslední přidané

Doporučujeme

Nejlevnější cestovní pojištění na Top-Pojištění.cz.


Nejčastěji navštěvované
Strom kategorií

Navštivte památky České republiky.

Počasí


Jízdní řády
Počasí Wunderground
Počasí Meteopress

Reklama

  ReklamaKontaktObecné podmínky
Ikonky států z : www.icondrawer.com