Sponzorované odkazy

Co vás nejvíce zajímá

Reklama

Reklama

Karlovarský kraj - Lázeňská ...

Karlovarský kraj - Lázeňská města jako vstupní brány do regionu

 
Karlovarský kraj je proslulý především díky unikátním přírodním zdrojům – minerálním pramenům, rašelině, slatině, přírodnímu léčivému plynu, radonové vodě i výjimečným klimatickým podmínkám.  Naplánujte si svou dovolenou v lázeňských městech – Karlových Varech, Mariánských Lázních, Františkových Lázních, Jáchymově nebo Kynžvartu, kde dobijete baterky a zrelaxujete. Ať už sem zamíříte za léčením, relaxem, aktivní dovolenou či za kulturou, můžete se spolehnout na kvalitní servis a péči.




Lazeňská pohoda v Karlových Varech



Majestátní hrady a zámky jako ze škatulky

Navštivte dominantu kraje hrad Loket, tyčící se na skalním ostrohu nad řekou Ohře. Nevynechte ani neogotický hrad Hauenštejn, Chebský hrad, či hrad Vildštejn se středověkou hodovnou. Vaši pozornost si zaslouží hrad a zámek Bečov s relikviářem svatého Maura, zlatnickou památkou nevyčíslitelné hodnoty. Obdivujte sbírku kuriozit kancléře Metternicha na zámku Kynžvart, sochy zpodobňující lidské vlastnosti od Matyáše Bernarda Brauna na zámku Valeč či druhou největší historickou knihovnu na našem území v klášteře premonstrátů Teplá. Za návštěvu stojí také zámek Chyše, ve zdejším pivovaru můžete ochutnat lahodné pivo. Po celém kraji najdete nespočet nejrůznějších muzeí, galerií a hornických či technických památek.

Klášter premonstrátů v Teplé


Zámek Chýše s vlastním pivovarem

Jedinečná hornická krajina Krušnohoří na seznamu UNESCO


 
Skvělým zážitkem je také objevování krušnohorských hornických památek. Hornická tradice začala oblast Krušnohoří formovat již před osmi sty lety a v roce 2019 patří Hornická kulturní krajina Erzgebirge/Krušnohoří na seznam kulturních památek UNESCO. Mezi nejznámější lokality patří štola Johannes nedaleko Božího Daru a cínový důl Mauritius u Abertam, Vlčí jámy pod blatenským vrchem či Blatenský vodní příkop, významná technická stavba. Zlatým hřebem návštěvy Krušnohoří je Jáchymov. Za vidění stojí prohlídková Štola č. 1. i Muzeum Královská mincovna. Nevynechte ani objekt národní kulturní památky Rudou věž smrti u Ostrova.

Vlčí jámy pod blatenským vrchem
 

Prohlídková Štola č. 1


Dejte průchod nespoutanému pohybu


 
Karlovarský kraj je díky bohatému sportovnímu vyžití ideálním místem pro aktivní dovolenou po celý rok. V zimě lákají na hřebeny Krušných hor moderní lyžařská střediska a rozsáhlá síť běžeckých tratí. V létě tu můžete provozovat například pěší turistiku nebo nordic walking díky velkému množství značených tras a naučných stezek. Vyberte si z těch nejoblíbenějších po celém kraji – přírodní rezervace Kladská, Božídarské rašeliniště, Ježíškova stezka na Božím Daru nebo Soos u Františkových Lázní. Objevte skrytá zákoutí tohoto kraje a vydejte se třeba do nejzápadnější části České republiky k hranicím se Saskem. Vystoupejte na některou z mnoha rozhleden či vyhlídek. Odměnou vám bude krásný výhled do okolí. Mezi nejkrásnější patří Diana v Karlových Varech, Krásenská rozhledna a Cibulka u Sokolova.


Rozhledna Krásno


Více jak 2000 kilometrů značených cyklistických tras nasvědčuje tomu, že i cyklistika má v Karlovarském kraji velké množství příznivců. Oblíbeným cílem cyklistů je páteřní Cyklostezka Ohře, vedoucí mírným terénem z Německa přes Cheb, Loket, Svatošské skály a Karlovy Vary až k Litoměřicím, kde navazuje na Labskou stezku. Řeka Ohře je také oblíbeným vodáckým cílem a nabízí skvělé vyžití na raftu či kánoi. Adrenalin můžete zažít na svazích Klínovce ve zdejším Trail Parku. Mezi nejvyhledávanější sportovní aktivity Karlovarské kraje patří golf. Jeho tradice zde sahá až do roku 1904 a v současnosti se pyšní deseti kvalitními golfovými hřišti.

Cyklostezka Ohře – Svatošské skály


Dopřejte si prvotřídní péči v lázeňských městech Karlovarského kraje odkud můžete podnikat výlety do okolí. Objevujte kraj s Karlovy Vary Region Card výhodněji.


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Další tipy na výlety najdete na www.zivykraj.cz nebo na blog.zivykraj.cz a v online seriálu Toulky Karlovarským krajem na TV Seznam.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 


Publikovno: 2020-08-03
 

Počet odkazů

Celkem odkazů: 20359

Přihlášení

Nová registrace

Reklama

Užitečné

Poslední přidané

Doporučujeme

Nejlevnější cestovní pojištění na Top-Pojištění.cz.


Nejčastěji navštěvované
Strom kategorií

Navštivte památky České republiky.

Počasí


Jízdní řády
Počasí Wunderground
Počasí Meteopress

Reklama

  ReklamaKontaktObecné podmínky
Ikonky států z : www.icondrawer.com