Sponzorované odkazy

Co vás nejvíce zajímá

Reklama

Reklama

10 důvodů proč dovolenkovat s...

10 důvodů proč dovolenkovat s cestovkou

Ti, kteří se chystají na dovolenou, mají své jasné preference. Někteří si zajistí svůj pobyt sami včetně letenek, jiní se raději spoléhají na cestovní kancelář. Cestování s cestovkou má své jasné a nezpochybnitelné výhody.

1. Jistota

Všechny cestovní kanceláře jsou ze zákona pojištěny proti úpadku. Reálně to znamená, že pokud CK před odletem/odjezdem zkrachuje, nepřijdete o své peníze. Například cestovní agentura Invia nabízí svým klientům speciální produkt Faktor 100, díky kterému máte garanci, že na dovolenou odletíte.

2. Cena zájezdů

Vzhledem k tomu, že cestovní kanceláře organizují zájezdy pro větší počet lidí, dokáží nabídnout mnohem zajímavější ceny. Hromadné objednávání kapacit ubytování či míst v letadle se odráží například na ceně za dítě (tedy například, že platíte pouze letenku nebo má ratolest celou dovolenou zdarma).

3. Delegát na místě

V rámci organizovaných zájezdů je na místě pobytu přítomný česky/slovensky mluvící delegát. V případě nenadálých situací (jako jsou například zdravotní potíže) máte na místě náležitou podporu. U delegáta je také možné objednat fakultativní výlety v místě pobytu. V případě zájezdů vlastní dopravou je tato podpora zřízena přes telefon.

4. Služby navíc

Cestovní kanceláře zajišťují pro své klienty v místě pobytu speciální aktivity a bonusové služby. Nejčastěji se jedná o animátorské programy pro děti a dospělé. Například cestovní kancelář FIRO tour zajišťuje u vybraných hotelů v letní i zimní sezóně dětský klub Firáček. Další výhodou je také hlídání dětí.

5. Charterové lety

Cestovní kanceláře mají do oblíbených dovolenkových destinací nasmlouvány charterové lety, nejčastěji přes společnost Smartwings. Výhodou těchto letů je stabilní cena letenek. Navíc mnohdy létají i do míst, kam není zajištěno pravidelné přímé letecké spojení. Naopak u pravidelných linek dochází běžně ke změně ceny letenek a mnohdy není možné je vůbec rezervovat.

6. Pohodlí

Cestovní kancelář za vás vše vyřídí, nemusíte tedy řešit transfer z letiště do hotelu, bookovat složitě letenky, či pokoje v hotelech. Další výhodou je i to, že pracovníci cestovního ruchu mají hodně zemí procestováno a poradí vám jak s výběrem lokality, tak s výběrem ubytování.

7. Méně plánování a vyřizování

Kolem zájezdu je toho potřeba hodně vyřídit. Do některých destinací je nutné zařídit vízum či jiné vstupní formuláře, a to je další věc, se kterou vám cestovní kancelář pomůže. Plánujete si udělat na místě výlet do okolí? Využijte nabídky fakultativních výletů, které si většinou můžete zajistit i dopředu.

8. Překonání jazykové bariéry

Umíte si říct anglicky jen o pivo a pozdravit? Se zástupci cestovních kanceláří komunikujete ve svém rodném jazyce. A to jak před odletem, tak na dovolené. Delegáti i animátoři budou mluvit vaším jazykem, takže nic rozhodně nezůstane ztraceno v překladu.

9. Slevy a akční nabídky

Další z mnoha výhod jsou i nabízené slevy. Vybírat můžete ze zvýhodněných speciálních pobytů pro seniory. Rodiny ocení zájezdy v nabídce First Minute a také slevy pro děti nebo zájezdy zakoupené na poslední chvíli, tzv. Last Minute. V tomto případě pořídíte pobyty doslova za hubičku, pozor jen na to, že na poslední chvíli zbývá zpravidla ubytování nižších kategorií.

10. Další výhody

Mnoho cestovních kanceláří už zvládá zajistit i dovolené na míru – netypické termíny, různé letecké společnosti do jedné destinace, stopovery a mnoho dalších specifických požadavků. Dokáží pomoci i klientům s hendikepem či zařídit speciální stravování na místě, třeba bezlepkové potraviny či vegetariánská jídla. Velké cestovní kanceláře mají také výhody pro své věrné zákazníky v podobě slev či dárkových předmětů.

 


Publikovno: 2020-07-16
 

Počet odkazů

Celkem odkazů: 20359

Přihlášení

Nová registrace

Reklama

Užitečné

Poslední přidané

Doporučujeme

Nejlevnější cestovní pojištění na Top-Pojištění.cz.


Nejčastěji navštěvované
Strom kategorií

Navštivte památky České republiky.

Počasí


Jízdní řády
Počasí Wunderground
Počasí Meteopress

Reklama

  ReklamaKontaktObecné podmínky
Ikonky států z : www.icondrawer.com