Sponzorované odkazy

Co vás nejvíce zajímá

Reklama

Reklama

Město Aš – místo pro sport a odpočinek


    Město Aš – místo pro sport a odpočinek

    Nejzápadnější město České republiky nabízí svým návštěvníkům mnoho možností vyžití. Městu Aš dominuje vrch Háj s výškou 758 m n. m. a na něm stojící kamenná rozhledna, která byla slavnostně otevřena roku 1904, měří 34 m a lze na ní vystoupat po 122 schodech. Z rozhledny se nabízí krásný kruhový výhled, dohlédnout lze až na Klínovec. Pod vrchem Háj se rozkládá lyžařské středisko a letní sportovní areál s minigolfem, několika polyfunkčními hřišti a s kempem pro karavany a stany.

    Ve městě Aš můžete například navštívit dvě muzea (textilní a národopisné), nově zrekonstruované Goethovo náměstí s jedinečnou sochou J. W. Goetha a v jeho blízkosti památník shořelého evangelického kostela, který si díky mobilní aplikaci Virtuální Aš můžete prohlédnout, jakoby nikdy neshořel. Na tento památník shlíží socha Dr. Martina Luthera, jediná v ČR.

    Ašský výběžek je protkán sítí cyklostezek, díky kterým lze shlédnout krásy okolí. Návštěvníka provedou krásnou a neporušenou přírodou, dostat se lze také k nejzápadnějšímu bodu České republiky. Z nejzápadnějšího bodu je možnost dojet k dalšímu významnému místu, kterým je Trojmezí – Čech, Bavorska a Saska. Odtud je to již velmi blízko do sousedního Německa – do lázeňského městečka Bad Elster. Odtud vede nově vybudovaná cyklostezka zpět do ČR, do Doubravy, kde lze shlédnout torzo bývalé papírny z 16. st. a v nedalekém Podhradí zříceninu Hradu Neuberg.


    URL : http://www.muas.cz/
    Pagerank : 0
    Návštěv : 0
    Hlasování :
    0  
    Hodnoť Hodnoť Hodnoť Hodnoť Hodnoť
    Kategorie Domů > Aktivní odpočinek > Cyklistika
    Domů > Turistika > Města a obce

        Nefunkční link ?
 
Odesílatel:
Komentáře:
Kontrolní kód:

Počet odkazů

Celkem odkazů: 20359

Přihlášení

Nová registrace

Reklama

Užitečné

Doporučujeme

Nejlevnější cestovní pojištění na Top-Pojištění.cz.


Nejčastěji navštěvované
Strom kategorií

Navštivte památky České republiky.

Počasí


Jízdní řády
Počasí Wunderground
Počasí Meteopress

Reklama

  ReklamaKontaktObecné podmínky
Ikonky států z : www.icondrawer.com