Sponzorované odkazy

Co vás nejvíce zajímá

Reklama

Reklama

Praktické rady, jak vybrat záj...

Praktické rady, jak vybrat zájezd na Mauricius

Mauricius se stává u českých turistů velmi oblíbenou a v neposlední řadě dostupnější destinací. Podívejte se na několik nejdůležitějších informací, které vám pomohou cestu do této destinace jednoduše naplánovat.

Kde vlastně leží Mauricius?

Správně se nazývá tato destinace Mauricijská republika a jedná se o ostrovní stát, situovaný přibližně 900 kilometrů od Madagaskaru východním směrem. Celý hlavní ostrov Mauricius je obklopen korálovými útesy, patří k němu i ostrov Rodrigues a několik menších ostrovů. Rozhodně zájezd na Mauricius je tou správnou volbou, pokud hledáte opravdu luxusní dovolenou a chcete si užít nádherné pláže i krásnou přírodu. Ať už zvolíte formu all inclusive nebo se spokojíte s levnější variantou polopenze, užijete si opravdu pohádkový pobyt. Na Mauricius se vydávají dospělí sami i rodiny s dětmi, všichni tu pro sebe najdou zábavu a vyžití podle svých nejbujnějších představ!

Koupání v namodralém Indickém oceánu s příjemně teplou vodou je tak lahodné, že tomuhle vábení jednoduše neodolá nikdo. A když se rozhodnete poznávat exotickou krajinu nebo místní folklór a tradice, uteče vám dovolená jako zrychlený film, sestříhaný z úžasných barevných a nezapomenutelných chvilek. Příroda je tu ještě neporušená a panenská, můžete navštívit vodopády i divoké lesy, obdivovat korálové ostrůvky nebo představitele živočišné říše, některý den klidně jen tak prolenošit na pláži či relaxovat třeba při golfu.

Úžasné pláže si užijete

Mezi nejznámější a bezesporu nejoblíbenější pláže patří například Le Morne s úžasným okolím, pláž Tamarin, kde s trochou štěstí uvidíte i hrající si delfíny. Zatoužíte-li po soukromí a klidu, potom pro vás bude tou pravou volbou východní část ostrova, kde se nacházejí méně frekventované pláže a malebné rybářské vesničky. Doporučení si zaslouží i úžasná destinace Blue Bay, kde je zdarma přístupná nádherná pláž a skvělé koupání. Pro pobyt na pláži si určitě vezměte opalovací krém s vysokým faktorem, slunce tu hřeje opravdu intenzívně.

Budete-li se chtít věnovat sportu, máte na Mauriciu celou řadu lákavých možností. Díky ideálním větrným podmínkám patří k velmi oblíbeným aktivitám například kitesurfing. Nevíte, oč se jedná? Je to v podstatě jízda na speciálním prkně, které je taženo drakem. Nebojte se, jsou tady instruktoři, kteří vás do tajů tohoto úžasného sportu zasvětí, vždyť už to naučili tisíce dalších lidí. Kouzlo světa pod hladinou lze objevovat při potápění u korálových útesů, případně při šnorchlování. K příjemným sportovním aktivitám patří i na Mauriciu velmi populární golf, hřišť tu najdete celé desítky. Při hledání sportovních aktivit i cílů pro výlety se vám jistě bude také hodit online průvodce.

Jakmile dojde na placení

Na Mauriciu vás určitě mile překvapí poměrně nízké ceny, které jsou srovnatelné s cenami u nás doma. O něco dráže je v luxusních turistických centrech, ale tak to chodí na celém světě. Platí se zde Mauricijskými rupiemi (MUR), které si můžete vyměnit v kurzu přibližně 100 MUR = 64,69 Kč, nejlepší kurz dostanete ve směnárnách, kurz zůstává stejný, jen si hlídejte případné poplatky. Ideální pro směnu jsou eura nebo americké dolary, mauricijskou měnu si můžete vybrat i z bankomatů, kterých je zde dostatek. Ve většině hotelů, restaurací a ve větších obchodech můžete bez problému zaplatit kartou.

Pokud si s sebou povezete zásoby, dbejte na to, že je na Mauricius povoleno přivézt maximálně 200 cigaret, 50 doutníků nebo 250 gramů tabáku, 2 litry vína, 100 ml parfému nebo 250 ml toaletní vody na osobu.

Mauricijská kuchyně je velice pestrá, setkávají se v ní vlivy prakticky z celého světa. Velmi oblíbené jsou zde mořské ryby i plody moře, drůbež, rýže a ovoce. Samozřejmě nechybí ani bohatý sortiment koření, především se zde používá v hojné míře kari koření, chilli, šafrán, kardamon, hřebíček, skořice a kokos. Oblíbenou značkou piva je tu místní Phoenix a určitě ochutnáte i třtinový rum, nejspíš jako součást některého z lahodných koktejlů. Pro ochlazení za teplého dne se skvěle hodí alouda, což je nápoj z mléka, agaru a ledové tříště s příchutí vanilky nebo mandlí.

Překvapivě levné cestování

Na Mauricius se dostanete nejlépe letecky. Pokud neplánujete pobyt delší než 90 dnů, postačí vám platný cestovní pas, pro delší pobyt byste už museli mít vízum. I když se jedná o vzdálenou destinaci, pokud zvolíte zájezd LAST MINUTE, může vám vyjít překvapivě levně.

Na místě si můžete vypůjčit auto, vychází to velmi levně, velmi levná je zdejší autobusová doprava. Turisté s oblibou využívají především taxíky. Ve výsledku je pouze na vás, jak se rozhodnete po Mauriciu přemisťovat, nicméně s výše zmíněnými radami budete vědět, kam určitě vyrazit.

 


Publikovno: 2019-09-10
 

Počet odkazů

Celkem odkazů: 20359

Přihlášení

Nová registrace

Reklama

Užitečné

Poslední přidané

Doporučujeme

Nejlevnější cestovní pojištění na Top-Pojištění.cz.


Nejčastěji navštěvované
Strom kategorií

Navštivte památky České republiky.

Počasí


Jízdní řády
Počasí Wunderground
Počasí Meteopress

Reklama

  ReklamaKontaktObecné podmínky
Ikonky států z : www.icondrawer.com