Sponzorované odkazy

Co vás nejvíce zajímá

Reklama

Reklama

Putujte lehce po Zlaté stezce! ...

Putujte lehce po Zlaté stezce! Krajinou Šumavy i Bavorského lesa – ze Zwieselu až na Javornou

Od středověku spojovala Čechy s Podunajím historická Zlatá stezka, která dostala jméno podle bohatství, jež přinášela. I dnes se můžete vydat po stopách historických obchodních cest seznámit se s jedinečnou přírodou a unikátními pamětihodnostmi „Zelené střechy Evropy“.

Nově vyznačené turistické trasy Zlaté stezky o celkové délce 631 km navazují na stejnojmennou síť ve východním Bavorsku (Goldsteig), s níž jsou propojeny třinácti přeshraničními cestami.

Zlatá stezka vede Českým lesem a Šumavou, z Chodové Plané až do jihočeského Strážného.

Informace najdete na www.zlatoustezkou.cz.

Zlatá stezka využívá značené cesty Klubu českých turistů označené logem velkého oranžového S (hlavní trasa v Čechách) a modrého S (propojovací trasy z ČR do Německa).

My vám představíme propojovací trasu Zlaté stezky s označením CZ6, která vede z bavorského Zwieselu přes Železnou Rudu až na Javornou. Má délku 29,8 km.


TRASA: Zwiesel – Železná Ruda – Javorná

Při procházení této etapy poznáte krásnou přírodu Bavorského lesa a Šumavy. Projdete romantickými místy, kde pramení říčky Křemelná a Řezná.

Vycházíte ze sklářského dolonobavorského městečka Zwiesel a pokračujete k Ludwigsthalu. Tady za návštěvu stojí Dům divočiny (Haus zur Wildnis) s výběhem vlků a rysů, skotu a koně Převalského. Přes Debrník a krásné Ferdinandovo údolí se dostanete až do Železné Rudy. Částečně půjdete po Sklářské naučné stezce.

Ze Železné Rudy vystoupáte k rozcestí Hofmanky, míjíte vrchol Pancíř a vydáváte se k rozcestí Nový Brunst. To už máte v nohách 24 kilometrů.

Pokračujete přes rozcestí Šmauzy, přejdete prameniště Křemelné a pokračujete až na Javornou.

Tuto trasu a všechny ostatní trasy Zlaté stezky najdete podrobně popsané v etapovém průvodci a etapové mapě. Materiály seženete v infocentrech v Plzeňském a Jihočeském kraji. Hezké zážitky při putování po Zlaté stezce.


Publikovno: 2019-06-21
 

Počet odkazů

Celkem odkazů: 20359

Přihlášení

Nová registrace

Reklama

Užitečné

Poslední přidané

Doporučujeme

Nejlevnější cestovní pojištění na Top-Pojištění.cz.


Nejčastěji navštěvované
Strom kategorií

Navštivte památky České republiky.

Počasí


Jízdní řády
Počasí Wunderground
Počasí Meteopress

Reklama

  ReklamaKontaktObecné podmínky
Ikonky států z : www.icondrawer.com