Sponzorované odkazy

Co vás nejvíce zajímá

Reklama

Reklama

Litomyšl – historie a součas...

Litomyšl – historie a současnost na jednom místě

Litomyšl je malebné české město spojené s mnoha významnými osobnostmi, kulturními událostmi a jedinečnými památkami. Vyberte si příjemný hotel nebo penzion v Litomyšli a užijte si romantický pobyt plný zážitků.

Litomyšl je malebné české město v Pardubickém kraji, ležící poblíž historické hranice Čech a Moravy. Významné postavení, status i bohatství města vedly ke vzniku mnoha skvostných památek, které sem každoročně přilákají tisíce návštěvníků. Krásný renesanční zámek s unikátní sgrafitovou výzdobou i zámecký areál v Litomyšli patří mezi chráněné památky UNESCO.

Obdivovat tu můžete starobylé historické městské centrum i zajímavé památky moderní architektury. Litomyšl je proslulé kulturní město spojené s řadou slavných osobností. K těm nejznámějším patří Bedřich Smetana, Alois Jirásek, Božena Němcová a Olbram Zoubek. Pravidelně se zde koná věhlasný mezinárodní operní festival Smetanova Litomyšl.


Rozhodněte se pro romantický pobyt v Litomyšli a vyberte si ubytování podle svých představ. Zvolit můžete třeba komfortní Hotel Aplaus, luxusní Zámecké apartmány Litomyšl, stylový Penzion Paseka či útulný Penzion Lilie. Další nabídku kvalitního ubytování v Litomyšli najdete na Hotel.cz a Penzion.cz.


Publikovno: 2019-03-20
 

Počet odkazů

Celkem odkazů: 20359

Přihlášení

Nová registrace

Reklama

Užitečné

Poslední přidané

Doporučujeme

Nejlevnější cestovní pojištění na Top-Pojištění.cz.


Nejčastěji navštěvované
Strom kategorií

Navštivte památky České republiky.

Počasí


Jízdní řády
Počasí Wunderground
Počasí Meteopress

Reklama

  ReklamaKontaktObecné podmínky
Ikonky států z : www.icondrawer.com