Sponzorované odkazy

Co vás nejvíce zajímá

Reklama

Reklama

Nejlepší lyžařská středisk...

Nejlepší lyžařská střediska v Rakousku. Čím si vás získají?

 

Chystáte se letos za lyžováním do Rakouska, ale netušíte, které středisko si vybrat? Zhodnotili jsme čtyři TOP lyžařské areály, jejich služby, ceny i konkurenční výhody a zjistili za vás, kam je nejlepší se letos vydat.

 
1. Söll
Tyrolský Söll si zaslouží být první, a to zejména pro svých 280 kilometrů opečovávaných sjezdovek, které nadchnou jak začátečníky, tak zkušené lyžaře. K tomu si přičtěte hluboký prašan, dechberoucí výhledy na vrcholky hor a malebnou tyrolskou vesnici se slušnými cenami, načež získáte jeden z nejoblíbenějších lyžařských areálů v rakouských Alpách. Söll v poslední době čím dál více láká rodiny s dětmi, avšak díky tamní bohaté après ski zábavě si na své přijdou i party mladých lidí.

Cena za 3denní skipas: 120,5 euro.

2. Hintertux
365 zasněžených dnů, 60 kilometrů sjezdovek všech úrovní a jeden z nejlepší snow parků v Alpách. I tak se dá shrnout Hintertux, jediný alpský areál, kde si zalyžujete celoročně. Úctyhodné převýšení dosahující 3 250 m. n. m. vám nabídne vskutku mimořádné panoramatické výhledy, místní restaurace zase výborné pokrmy.

Cena za 3denní skipas: 147,50 euro.

3.Sölden
Pokud lpíte na udržovaném resortu s ultra rychlým vlekem a dobrými sněhovými podmínkami, zanechte svou lyžařskou stopu na sjezdovkách v Soelden. Středisko vyniká kvalitními službami, nicméně je třeba počítat s tím, že tyto služby vyhledává dost lidí. I tak má Soelden své kouzlo, kvůli kterému se sem milovníci zimních sportů každoročně vrací.
 

Velké plus za: bezplatnou jízdu ski busem a parkování zdarma.

Cena za 3denní skipas: 158,50 euro
 


4.St. Anton Am Alberg
Ne každého lákají přeplněné sjezdovky. Své o tom ví i okouzlující vesnička St. Anton Am Alberg s domácí atmosférou, která si dodnes zachovala původního ducha a stala se tak rekreačním i sněhovým rájem. Všudypřítomné excelentní služby ocení i ti nejnáročnější klienti, zdejší sjezdovky zase uspokojí i opravdu zdatné lyžaře. To potvrzuje i fakt, že v roce 2001 se tu konal Alpine Ski World Championships.

Velké plus za: 305 kilometrů sjezdovek, z nichž si vybere každý
Cena za 3denní skipas: 158 euro

Tipy, které oceníte:
•    Před ostrým sluníčkem vás ochrání jedině krém s vysokým faktorem a kvalitní brýle.
•    Namísto 10 vrstev oblečení se oblečte vždy tak, abyste se lehce oblékli a vysvlékli i ve veřejných prostorách, mnohdy vytopených na 28 stupňů Celsia.
•    Lyžování patří k nejnebezpečnějším sportům a Rakousko zase k zemím, kde vás zranění může vyjít i na půl milionu korun. Cestovní pojištění do zahraničí je tedy nezbytností. Pohlídejte si dostatečné pojistné limity a případnou absenci pojištění odpovědnosti, které za vás pokryje finanční náklady třeba v případě, že srazíte jiného lyžaře a způsobíte mu úraz.
•    Držte se pouze vyznačených sjezdovek. Pokud na nevyznačené trase přijdete k úrazu, pojišťovna vám nemusí nic vyplatit.
 


Publikovno: 2019-07-16
 

Počet odkazů

Celkem odkazů: 20359

Přihlášení

Nová registrace

Reklama

Užitečné

Poslední přidané

Doporučujeme

Nejlevnější cestovní pojištění na Top-Pojištění.cz.


Nejčastěji navštěvované
Strom kategorií

Navštivte památky České republiky.

Počasí


Jízdní řády
Počasí Wunderground
Počasí Meteopress

Reklama

  ReklamaKontaktObecné podmínky
Ikonky států z : www.icondrawer.com