Sponzorované odkazy

Co vás nejvíce zajímá

Reklama

Reklama

Zažijte dovolenou v Jeseníkác...

Zažijte dovolenou v Jeseníkách


Patříte k milovníkům hor? Už jste navštívili Jeseníky? Jedná se horský ráj, který nabízí řadu přírodních i historických pokladů. Je vhodný pro pěší i cykloturistiku. A v tomto článku vám přinášíme několik tipů, co všechno v této oblasti navštívit.
 

Něco málo o Jeseníkách

Jeseníky, které se rozkládají na nejsevernějším cípu Moravy, jsou jednou z nejkrásnějších chráněných krajinných oblastí České republiky. Jsou jedinečné v mnoha ohledech. Díky malebné krajině, zalesněným hřebenům, lukám, stráním, údolím řek a potoků Jeseníky lákají ročně tisíce turistů.

Najdete zde stovky turistických a naučných stezek a cyklotras. Kromě toho ale poskytují i další kulturní a sportovní vyžití (např. vodní sporty, adrenalinové sporty, jezdectví atd.). V letním obdobím jsou vyhledávány zejména milovníky pěší turistiky. Z naučných stezek můžete navštívit například Velkou kotlinu, Bílou Opavu, Údolí ztracených štol nebo Zlatohorskou hornickou naučnou stezku.
 

Co v Jeseníkách navštívit?

Vydáte-li se na dovolenou nebo výlet do Jeseníků, máme pro vás několik tipů, co si nesmíte nechat ujít.
 

Přechod Jeseníků

Přechod hlavního hřebene Hrubého Jeseníku patří k nejkrásnějším horským túrám v České republice. Zejména v létě si užijete překrásné krajinné scenérie, výhledy a přírodu plnou života.
 

Praděd

Jak už vám zeměpisná znalost napoví, Praděd (1492 m) je nejvyšší horou Jeseníků. A pokud vám bude počasí přát, z rozhledny umístěné na jeho vrcholu uvidíte Beskydy, Králický sněžník, Krkonoše i Vysoké Tatry. Patříte-li k milovníkům vyhlídek, návštěvu této hory doporučujeme zařadit na váš seznam míst, která navštívit.

 


 

Tajemné Petrovy kameny

Za další návštěvu určitě stojí spatřit skalní sestavu známou pod názvem Petrovy kameny. Ty se nacházejí v nadmořské výšce 1446 m a jsou považovány za 3. nejvyšší vrchol v Jeseníkách. Byly také vyhlášeny za přírodní rezervaci. 

Vrchol je tvořen třemi mohutnými skalisky, které jsou vysoké 7 metrů. S těmito tajuplnými skalami je spjata řada pověstí. Při čarodějnických procesech v 17. st. byly označovány za místo čarodějnických sabatů.
 

Jesenické výhledy

V oblasti Jeseníků najdete celkem osm rozhleden. Nejkrásnější výhled do krajiny pak nabízí kamenná rozhledna na Zlatém chlumu nad Jeseníkem, která leží v nadmořské výšce 875 m.

 

Pohádkový hrad Bouzov

Patříte-li k milovníkům historie, doporučujeme navštívit hrad Bouzov, který se objevil v řadě pohádek a historických filmů. Hrad nabízí pestrou nabídku prohlídkových okruhů a pro svoje magické kouzlo je oblíben nejen mezi turisty, ale i pro pořádání různých akcí.
 

Termální park Losiny

Chcete si na dovolené odpočinout, zrelaxovat, načerpat nové síly? Pak by vám neměly uniknout termální lázně Velké Losiny, kde můžete vyzkoušet devatero termálních bazénů a vodní atrakce. Rovněž můžete hýčkat své tělo při profesionálních masážích nebo posílit svoji imunitu ve čtyřech typech saun.

V Jeseníkách je míst k návštěvě opravdu celá řada. Vypsali jsme jich pro vás jen pár, které budou sloužit jako inspirace, jako tzv. odrazový můstek. Pak už záleží jen na vás, co si vyberete a čemu dáte přednost.
 

Ubytování v Jeseníkách

K navštívení všech míst v Jeseníkách vám jeden den stačit opravdu nebude. Doporučujeme si zde pobyt naplánovat hned na několik dní podle toho, co vše chcete navštívit. 

Pro pobyt si pak pronajměte nějakou chatku. Ty se totiž často nacházejí uprostřed krásné přírody. Můžete zvolit například chaty na samotě, které vám nabídnou klid od městského hluku a jedinečný výhled do lesů a luk, chaty přímo u vody, pro větší skupiny nebo ty, ve kterých bude váš čtyřnohý mazlíček vítám. Možností je celá řada, záleží jen na vašich prioritách.

 

 


Publikovno: 2018-12-03
 

Počet odkazů

Celkem odkazů: 20359

Přihlášení

Nová registrace

Reklama

Užitečné

Poslední přidané

Doporučujeme

Nejlevnější cestovní pojištění na Top-Pojištění.cz.


Nejčastěji navštěvované
Strom kategorií

Navštivte památky České republiky.

Počasí


Jízdní řády
Počasí Wunderground
Počasí Meteopress

Reklama

  ReklamaKontaktObecné podmínky
Ikonky států z : www.icondrawer.com