Sponzorované odkazy

Co vás nejvíce zajímá

Reklama

Reklama

5 nejzajímavějších míst, kt...

5 nejzajímavějších míst, které musíte při putování Thajskem navštívit


Exotické Thajsko láká čím dál více českých turistů. Země totiž nabízí různé možnosti. Milovníky přírody jistě nadchne možnost toulat se po stezkách v pralese a historici si nenechají ujít nespočet památek. V Thajsku můžete vyrazit na slonech do horských vesnic a najít vnitřní pohodu a klid v jednom z mnoha buddhistických chrámů. Možností je nespočet. Co si ale v Thajsku nenechat rozhodně ujít?

1. Bangkok

Láká vás Thajsko, ale nevíte, odkud ho začít poznávat? Bangkok je tou pravou startovací stanicí. Hlavní město je plné kontrastů, najdete ho kolem řeky Chao Phraya, která thajskou metropoli dělí na východní a západní část.

V historickém centru Bangkoku stojí za vidění Královský palác, buddhistické chrámy Wat Arum a What Pho a Národní muzeum. Nasát místní atmosféru můžete i v mnoha nočních klubech, barech a restaurací nebo v thajském salonu na masáži.

 

2. Pattaya

Dovolenou v Thajsku si rozhodně nemůžete nechat ochudit o nejznámější přímořské letovisko Pattaya, které se rozprostírá na břehu Siamského zálivu. Pattaya se nachází jen dvě hodiny od Bangkoku, a tak může být vaší druhou thajskou zastávkou.

Milovníky nočního života jistě potěší turisticky oblíbená ulice Walking street, kde je největší koncentrace barů, restaurací, diskoték a masážních salonů. Z památek a přírodních míst si nenechte ujít svatyni pravdy Sanctuary of Truth, tropickou zahradu Nong Nooch a18 metrů vysokého Buddhu Wat Phra Khao Yai.

 

3. Krabi

Přírodní krásy a průzračně čisté moře najdete v provincii Krabi, kde mají i vlastní letiště a v okolí zhruba 200 menších ostrůvků. Odpočinout si můžete na pláži Railay, která je přístupná pouze z lodi a nenajdete zde žádné silnice a ani auta.

Klidu se dočkáte také v překrásném přírodním parku Thung Teao Forest Natural Park, kde si lze projít 2,7 km dlouhou naučnou stezku, vidět vodopády i Crystal Lagoon se smaragdovou vodou. V neposlední řadě stojí za vidění také horské prameny zvané Klong Thom Hot Springs.

 

4. Chiang Rai

Před dovolenou v Thajsku je zapotřebí zajistit víza, patřičná očkování a naplánovat si trasu cesty. S tím vším vám pomůže praktický průvodce, ve kterém ale ne vždy najdete i tip na méně známé město Chiang Rai. Rozmanitá krajina, překrásná příroda i bohatá kultura, to vše destinace nabízí.

Pokud se do města dostanete, pak si nenechte ujít bílý chrám Wat Rong Khum, největšího výrobce piva v Thajsku Boon Rawd’s Singha Park, nejvyšší bod v centru města Wat Phra That Doi Chom Thong nebo pštrosí farmu Wanna Farm.

 

5. Khao Lak

Posledním naším tipem je ostrov Khao Lak. Tišší místo v Thajsku snad nenajdete. Ostrov je přímo stvořen pro romantické procházky po pláži, zároveň však nabízí i dostatek vyžití.

Objevovat můžete krásy podmořského světa, zahrát si golf, nechat se rozmazlovat na masáži nebo najít duševní rovnováhu na józe. V blízkém okolí jsou k vidění vodopády Lampi a Chong Fah nebo národní parky Khao Sok a Khao Lak Lam Ru.


Publikovno: 2018-08-27
 

Počet odkazů

Celkem odkazů: 20359

Přihlášení

Nová registrace

Reklama

Užitečné

Poslední přidané

Doporučujeme

Nejlevnější cestovní pojištění na Top-Pojištění.cz.


Nejčastěji navštěvované
Strom kategorií

Navštivte památky České republiky.

Počasí


Jízdní řády
Počasí Wunderground
Počasí Meteopress

Reklama

  ReklamaKontaktObecné podmínky
Ikonky států z : www.icondrawer.com