Sponzorované odkazy

Co vás nejvíce zajímá

Reklama

Reklama

Cestovat za hokejem? Dnes nic v...

Cestovat za hokejem? Dnes nic výjimečného

Jaký je v České republice nejpopulárnější sport? Rozhodně se jedná o fotbal. Dokládá to jak celá řada různých jednotlivých lig, ale dokládá to také počet fanoušků. Pro ty už dávno není místem sledování jenom televize doma, nebo plátno v baru. Stále častěji se fanoušci vydávají za hokejem přímo na stadiony. Kam nejčastěji?

Tipsport extraliga

Začít je rozhodně třeba klasicky. A to tím, že mnoho hokejových fanoušků nemíří nikam jinam, než na stadion svého oblíbeného tuzemského týmu. Takové cesty za hokeje nejsou ničím komplikovaným. Stačí sednout do auta a za několik desítek minut, maximálně za pár hodin je možné být na místě. Atraktivních soupeřů je celkem dost, což je velmi často spojováno tako s bouřlivou atmosférou. Které týmy jsou velmi známé svou početnou fanouškovskou základnou?

·       Kometa Brno

·       Sparta Praha

·       Dynamo Pardubice

NHL

Tuto hokejovou soutěž rozhodně není nutné nikomu složitě představovat ani popisovat. A to z důvodu, že se jedná o tu nejprestižnější soutěž na planetě. A právě tady už fanoušci mohou zažít nejenom jistotu dokonalé atmosféry, ale i jistotu spojenou s tím nejlepším hokejem. I proto jsou zájezdy na NHLvyhledávány stále více. Někteří dají přednost kompletně organizovanému zájezdu s plným servisem. Jsou však fanoušci, kteří si objednají jenom vstupenky a následně si cestu naplánují sami, na vlastní pěst.

Možných lokalit, kam lze vyrazit, je celá řada. To proto, že NHL se hraje jak ve Spojených státech amerických, tak se hraje také v Kanadě. Pokud se podíváme na první příklad, tak jsou velmi poptávané lístky na New York Rangers. Když se máme podívat i na příklad číslo dvě, tedy na oblíbený tým z Kanady, tak jasně dominuje tato trojice týmů:

·       Ottawa

·       Montreal

·       Calgary

KHL

V podstatě se jedná o zajímavou obdobu NHL. Jenom s tím rozdílem, že se nehraje v Americe, ale její založení je spojeno s Ruskem. Nazývána je jako Kontinentální hokejová liga a kromě typických rusých týmů se zde nachází i řada dalších, z jiných zemí. To lize přidává nejenom na celkové kvalitě a unikátnosti, ale fanouškům to umožní cestovat mnohem blíže, než v případě klasického Ruska. Jak o zajímavou atmosféru, tak i o zajímavé herní výkony hráčů a týmů zde není nouze. Řada fanoušků KHL přirovnává k NHL, zatímco jiní mluví o tom, že e o něco horší. Ať už se postavíte na jakoukoliv stranu, je třeba jasně říci, že jde o ligu velmi kvalitní.

Mistrovství světa v hokeji

Svátek všech hokejových fanoušků. V tomto případě samozřejmě nemluvíme o možnosti sledovat oblíbený klub, ale o možnosti sledovat svou zemi. Mistrovství světa v hokeji je totiž postaveno na zápolení jednotlivých reprezentací. Hlavním kladem je zde určitě i to, že se koná každý rok a tak mají fanoušci možnost vidět svou zemi pravidelně. Pokud jde o následující lokalitu konání, je třeba jasně říci, že tuzemské fanoušky potěší více než dost. Šampionát se totiž uskuteční na Slovensku. Navíc díky přesunu slovenské reprezentace bude hrát náš tým přímo v Bratislavě. Zajet si přímo na stadion nemusí být spojeno s ničím komplikovaným, ani s ničím výrazně zdlouhavým.

Olympijské hry

Podobně prestižní událost, jako je Mistrovství světa v hokeji. Jenom s tím rozdílem, že olympijských her se účastní více týmů a také se konají jenom jednou za 4 roky. Nevýhodou těch posledních bylo rozhodně to, že se nekonaly v příliš přijatelných lokalitách, pokud bychom měli mluvit o dojezdové vzdálenosti z České republiky. V roce 2014 to bylo Rusko a v roce 2018 to byla Jižní Korea. Nijak zajímavě na tom nebude ani rok 2022, jelikož to má pořadatelství Čína. Na druhou stranu tuzemských fanoušků v ochozech stadionů je možné pravidelně vídat stále celkem dost.


Publikovno: 2018-07-30
 

Počet odkazů

Celkem odkazů: 20359

Přihlášení

Nová registrace

Reklama

Užitečné

Poslední přidané

Doporučujeme

Nejlevnější cestovní pojištění na Top-Pojištění.cz.


Nejčastěji navštěvované
Strom kategorií

Navštivte památky České republiky.

Počasí


Jízdní řády
Počasí Wunderground
Počasí Meteopress

Reklama

  ReklamaKontaktObecné podmínky
Ikonky států z : www.icondrawer.com