Sponzorované odkazy

Co vás nejvíce zajímá

Reklama

Reklama

Na dovolenou do Turecka? Toto js...

Na dovolenou do Turecka? Toto jsou důvody, proč danou zemi navštívit


Možných lákadel, která souvisí s letošní dovolenou, je více než dost. Když se podíváme na seznam nejvyhledávanějších destinací, rozhodně zde dominuje Turecko. Pokud i vy nad touto zemí přemýšlíte, podívejte se s námi na to, jaké jsou důvody pro její návštěvu.

 

Nízká cena

Důvodem obliby je určitě i to, že jde o zemi s celkem příznivými cenami. Zvláště, pokud je porovnáte se západními destinacemi. Příkladem může být třeba dovolená v Side, která vyjde doslova a pár tisíc na jednu osobu. A to mluvíme o zájezdu, který obsahuje konkrétně vše. Tedy:

·       Leteckou dopravu s transferem

·       Ubytování v hotelu

·       All inklusive stravování

Roli samozřejmě hraje délka zájezdu či kvalita samotného hotelového komplexu. Faktem však stále zůstává, že Turecko se řadí mezi jedny z nejdostupnějších destinací. Kdo má omezený rozpočet, ten zaručeně nebude zklamán.

Mnoho zajímavých lokalit

Turecko se dá rozdělit na dvě populární část. Jedna se nachází v severní části země, kde se místní pobřeží označuje jako Egejská riviéra. Kdo zamíří naopak na jich země, ten se může těšit z návštěvy lokality, která je označená jako Turecká riviéra. Právě v této lokalitě se nachází ona populární Alanya. Známý cíl mnohých turistů, který není vyhlášený jenom pro místní přístav a zajímavý hrad. Hlavní lákadlem je zde dlouhá Kleopatřina pláž. Ta patří k nejkrásnějším nejenom v této zemi. Vysloužila si mnoho ocenění a za návštěvu zcela určitě stojí.

Země nabídne řadu zajímavých památek

Turecko je zemí, která nezaujme jenom toho, kdo se chce celý den válet na pláži a koupat se v moři. Jedná se o zemi, která je spojena i s řadou krásných a unikátních památek, které stojí za to vidět na vlastní oči. Když se podíváme na jejich hlavní výčet, tak těch nejzajímavějších je na několik desítek. Proto zůstaneme jenom u trojice nejpopulárnějších, kam můžeme jasně zařadit tyto:

·       Hagia Sofia

·       Pamukkale

·       Mešita sultána Ahmeda

Stačí necelé 3 hodiny

Ideální formou dopravy je pochopitelně ta letecká. Je sice pravdou, že není problém vyrazit automobilem nebo autobusem, ale je to zbytečně komplikované. Cena letecké přepravy není rozhodně nijak vysoká a tak není žádným problémem ji využít. Potěší i doba samotného letu. Roli hraje jak počasí, tak i letiště odletu, nebo letiště příletu. I když půjde o jeden z nejdelších možných letů, není nutné se obávat toho, že by cesta do Turecka trvala déle, než 3 hodiny. Pro toho, kdo nechce trávit čas v letadle a chce být rychle na místě je to správná volba.

Jde o vyspělou zemi

I když o ní má mnoho lidí různé mínění, rozhodně se jedná o zemi vyspělou. To ukazují samotná města, která jsou vyhledávanými destinacemi pro dovolenou. Nabídnou široké možnosti různého vyžití, kvalitní hotely, stejně jako nechybí ani dobrá zdravotní péče. Než však odjedete, doporučujeme si sjednat cestovní pojištění online. Důvod je zcela jasný a je spojený hlavně s tím, že případné náklady na léčbu nebo na ošetření nebudete muset hradit z vlastní kapsy. Vše za vás zaplatí pojišťovna.

V zemi je bezpečno

Právě z bezpečnostní situace v zemi má mnoho lidí velké obavy. Nutno však říci, že nejsou na místě. V samotných turistických destinacích je bezpečnost velmi vysoká. Stejně tak v samotných hotelech, které mají velmi často i svou vlastní ochranku. Bát se není nutné ani v případě, kdy vyrazíte kamkoliv mimo velké město, za zajímavými památkami. Kladem je zde hlavně přívětivost místní, kteří s každým rádi prohodí pár slov. I když v minulosti bylo se zemí spojeno několik bezpečnostních rizik, turistů se vesměs nijak nedotkli. Ani naše země nevydala žádná upozornění a tak je Turecko zemí, které se rozhodně není jakýkoliv důvod obávat.


Publikovno: 2018-07-30
 

Počet odkazů

Celkem odkazů: 20359

Přihlášení

Nová registrace

Reklama

Užitečné

Poslední přidané

Doporučujeme

Nejlevnější cestovní pojištění na Top-Pojištění.cz.


Nejčastěji navštěvované
Strom kategorií

Navštivte památky České republiky.

Počasí


Jízdní řády
Počasí Wunderground
Počasí Meteopress

Reklama

  ReklamaKontaktObecné podmínky
Ikonky států z : www.icondrawer.com