Sponzorované odkazy

Co vás nejvíce zajímá

Reklama

Reklama

Dovolená na západě vás okouz...

Dovolená na západě vás okouzlí


Západní Čechy jsou oblíbenou turistickou lokalitou především kvůli lázeňským procedurám a termálním pramenům. Dokážou toho ale milovníkům přírody a turistiky nabídnout mnohem více.

Typickým městem tohoto kraje jsou Karlovy Vary. Snad už tradicí se stala karlovarská kolonáda, po které se pomalu prochází hosté i klienti lázeňských domů, v ruce drží bohatě zdobená porcelánová pítka a ochutnávají z teplých minerálních pramenů, posedávají v romantických kavárnách podél kolonády nebo se jen na lavičkách kochají atmosférou starých dob. Na pár dní nebo prodloužený víkend si zarezervujte hotel v Karlových Varech a připojte se k návštěvníkům kolonády, vyberte si své pítko a užívejte si klid a pohodu v okolí léčivých pramenů.

Až si užijete kolonády a historického centra města, vyrazte za přírodou. Ve Svatošských skalách můžete obdivovat žulové skalní město vytvořené Ohří, navštívit můžete hrad Loket nebo Bečov a romantiku si užijete u zřícenin na Andělské hoře. Pokud jste autem, nelitujte pár kilometrů a jeďte se podívat do přírodní rezervace Soos, kde se vrátíte tři miliony let do minulosti. Pro hloubavé děti i zvídavé dospělé je milou atrakcí i naučná stezka Kladská, která se zaměřuje na biologii, historii a geologii a vede krásnou krajinou kolem rybníka po okraji rezervace Kladské rašeliny. V okolí Karlových Varů ale najdete i mnoho dalších turistických stezek pro celodenní výlety i krátké procházky do přírody.


Publikovno: 2018-05-22
 

Počet odkazů

Celkem odkazů: 20359

Přihlášení

Nová registrace

Reklama

Užitečné

Poslední přidané

Doporučujeme

Nejlevnější cestovní pojištění na Top-Pojištění.cz.


Nejčastěji navštěvované
Strom kategorií

Navštivte památky České republiky.

Počasí


Jízdní řády
Počasí Wunderground
Počasí Meteopress

Reklama

  ReklamaKontaktObecné podmínky
Ikonky států z : www.icondrawer.com