Sponzorované odkazy

Co vás nejvíce zajímá

Reklama

Reklama

First minute vs. last minute: Kd...

First minute vs. last minute: Kdy se vyplatí koupit si letní dovolenou?


Koupit si dovolenou včas s sebou nese celou řadu výhod. Nejenže ušetříte, ale zároveň se můžete na dovolenou těšit už nějaký ten pátek dopředu. Někteří ale raději využívají nabídky last minute a kupují zájezd až na poslední chvíli. I pozdní nákup se může vyplatit. Jaké výhody a nevýhody čekat od first minute a last minute akcí?

To, co je u first minute zájezdu výhodou, je obvykle u last minute nevýhodou. Oba typy nabídek nejsou vhodné pro všechny. Zároveň si ale najdou své příznivce, které na ně nedají každoročně dopustit.

 


Plánovat měsíce dopředu, nebo se rozhodnout ze dne na den?

Včasnou koupi ocení především rodiny s dětmi, které potřebují mít perfektně naplánované letní prázdniny už několik měsíců dopředu. Zatímco last minute zájezd přijde vhod všem, kteří neplánují a kteří žijí okamžikem.

Rozhodnout se ze dne na den a rychle zabalit pár nezbytností rozhodně není pro každého. Nutné je zajistit také cestovní pojištění, parkování na letišti a především pak vyjednat dovolenou v práci.

 

Výraznou slevu získáte u fist minute i last minute zájezdů

Jestliže si říkáte, že rádi využijete jednu z akcí cestovních kanceláří, protože chcete ušetřit, pak vězte, že výrazné slevy vás čekají při včasné koupi i při koupi na poslední chvíli. First minutezájezdy jsou obvykle nabízeny s 25% slevou,výjimkou ale není ani 40% sleva.

Last minute dovolenou pak můžete koupit zhruba o 20 % levněji. Jste-li ale opravdoví dobrodruzi, pak vyrazte se zabaleným kufrem na letiště a zájezd si pořiďte až ve stánku cestovní kanceláře na letišti, díky tomu můžete získat i více jak 50% slevu. Na druhou stranu ale můžete také odejít domu s nepořízenou.

 

Nyní máte ještě z čeho vybírat, na poslední chvíli už nikoliv

Nespornou výhodou first minute akce je bohatá nabídka zájezdů. Více jak půl roku před letní sezónou máte z čeho vybírat, to samé se bohužel nedá říci o last minute akcích. Na poslední chvíli musíte brát to, co je.

Oblíbené destinace jsou tak obvykle už obsazené, velkou nevýhodou také je, že v last minute nabídce nemusíte sehnat zájezd, pokud vyrážíte na dovolenou s velkou rodinou. Lákavé ceny na poslední chvíli jsou často jen pro pár vyvolených. Ideálně jako romantika ve dvou.

 

S first minute zájezdem získáte atraktivní bonusy

Jestliže si koupíte letní pobyt u moře už v lednu, pak je možné, že do léta se toho u vás ještě mnoho změní. Proto, aby cestovní kancelářefirst minute nabídky zatraktivnily, přidávají k nim nespočet bonusů jako dítě zdarma, možnost změnit termín a destinaci dovolené nebo fakultativní výlet zdarma. Přesto všechno je tu ale stále riziko, že plány na léto úplně změníte, což se vám se zájezdem pořízeným na poslední chvíli nestane.

Pokud se už nyní vidíte pod palmami, pak velký výběr lákavých nabídek najdete na cestolino.cz, kde nechybí ani last minute zimní zájezdy za atraktivní ceny.

 


Publikovno: 2018-02-08
 

Počet odkazů

Celkem odkazů: 20359

Přihlášení

Nová registrace

Reklama

Užitečné

Poslední přidané

Doporučujeme

Nejlevnější cestovní pojištění na Top-Pojištění.cz.


Nejčastěji navštěvované
Strom kategorií

Navštivte památky České republiky.

Počasí


Jízdní řády
Počasí Wunderground
Počasí Meteopress

Reklama

  ReklamaKontaktObecné podmínky
Ikonky států z : www.icondrawer.com