Sponzorované odkazy

Co vás nejvíce zajímá

Reklama

Reklama

Co obnáší práce v hotelu?...

Co obnáší práce v hotelu?

Práce v hotelu je poměrně oblíbená převážně u mladých lidí a to nejen v zahraničí. Jak práce v hotelu vypadá, co obnáší a o jaké profese je možné se v hotelu ucházet?
 

Recepční uspěje s jazyky a zodpovědností

Přemýšleli jste někdy o tom, že byste zkusili práci jako recepční hotelu? Práce recepční je v poslední době čím dál oblíbenější a navíc se s ní takřka roztrhl pytel. Oblíbená je tato práce především u studentů a studentek, kteří si chtějí přivydělat hezké peníze a k tomu chtějí mít čas na školu.

Jako recepční je třeba zvládat práci s počítačem a rezervačním systémem. Celkově se jedná o administrativní práci, pro kterou je potřeba zodpovědnost, a velkou výhodou (někdy i nezbytností) je schopnost zvládat komunikaci v angličtině, němčině, popřípadě v dalším cizím jazyce.

Práce v hotelu se dá v mnoha případech vykonávat na poloviční úvazek anebo brigádně. V případě brigádní práce v hotelu je někdy možné, po dohodě se zaměstnavatelem, nakombinovat si různé směny nebo jen hodiny. A protože se pracuje také o víkendech a v noci, můžete tak tedy třeba jako student, docházet dopoledne do školy a odpoledne a večer přijít vystřídat kolegyni na recepci.

Někdy je možné také pracovat pouze o víkendech anebo chodit pouze na noční služby. To je (nejen) pro studenty často velmi zajímavou alternativou. Všechny tyto možnosti je vhodné poté vždy řešit přímo se zaměstnavatelem a doufat v to, že i pro něj to bude vhodná alternativa.
 

Pokojská se stará také o snídaně

Další vyhledávanou prací, je pozice pokojské. Výhodou oproti recepční je to, že pokojská příliš ke své práci nepotřebuje znalost cizího jazyka a má i menší zodpovědnost. Proto je tato pozice vhodná také třeba jako prázdninový přivýdělek a často se jezdí za prací pokojské například do Velké Británie nebo Německa.

Samotná práce pokojské spočívá v přípravě ranních snídaní a poté hlavně v úklidu svěřených pokojů. Pokojských pracuje v hotelu většinou více, aby se vše stihlo včas. Je tedy někdy možné si vzájemně s ostatními pokojskými vypomoci.



Pracovat s kamarádkou nebo s přítelem?

Přemýšlíte o práci v hotelu? Kromě recepční nebo pokojské, se můžete hlásit také na výpomoc v kuchyni anebo na různé pomocné úklidy a to buď na hlavní pracovní poměr anebo jako přivýdělek brigádně.

Hotely často najímají také někoho na propagaci. Pro marketingové nebo PR pozice je ale často potřeba určitá zkušenost, pokud se nejedná přímo o nějakou juniorní pozici, což se v případě propagace hotelů příliš nestává. Pokud ale nějakou tu zkušenost z marketingu nebo PR máte, může být pro vás taková pozice v hotelu velmi cennou zkušeností.

Výhodou práce v hotelu také je, že se někdy uvolní více míst najednou a vy můžete jít pracovat do stejného hotelu například s kamarádem/kamarádkou anebo přítelem. To se hodí zejména, když si chcete přivydělat v zahraničním hotelu a bojíte se vydat za penězi sami. Podívejte se na aktuální pracovní nabídky a možná najdete přesně to, co hledáte.



Podívejte se před nástupem do práce na recenze firem

Jestliže chcete zkusit pracovat v hotelnictví, ale nejste si jistí tím, kde to zkusit, podívejte se na hodnocení zaměstnavatelů. Vyhledejte vaši firmu a zjistěte, jaký názor mají na daného zaměstnavatele současní, ale i bývalí zaměstnanci.

Hotel Koupaliště Letovice v Brně má podle hodnocení zaměstnavatelů pověst příjemné rodinné atmosféry. Brigádník křivoklátského hotelu zase velmi pozitivně hodnotí v hotelu Sýkora jednání mezi zaměstnanci, kolektiv, příjemné vedení. Recenzent hotelu Canaria Travel v Praze popisuje dobrý kolektiv a pohodovou práci, a v hotelu Hilton Praha je zaměstnanci, mimo jiné, oceňován kolektiv, zázemí a stravování.

Zaměstnanec hotelu Královka v Jizerských horách vyzdvihují přístup k zaměstnancům, zaměstnanci hotelu Waldstein chválí dobrý kolektiv. Recenzent a současný zaměstnanec hotelu v Mariánských Lázních, pod sítí hotelů Danubius Hotels Group, popisuje jako velmi pozitivní možnost výměnného pobytu se zahraničními lázněmi za přijatelnou cenu.

Pokud chcete být stále v obraze, co se týče pracovních nabídek (nejen v hotelech), online kurzů nebo kariérních tipů zdarma, zaregistrujte se na kariérní portál VímVíc a žádná pracovní nabídka už vám neunikne. Můžete také přímo ohodnotit vašeho zaměstnavatele a přispět tak k větší informovanosti potenciálních zaměstnanců.


Publikovno: 2018-01-16
 

Počet odkazů

Celkem odkazů: 20359

Přihlášení

Nová registrace

Reklama

Užitečné

Poslední přidané

Doporučujeme

Nejlevnější cestovní pojištění na Top-Pojištění.cz.


Nejčastěji navštěvované
Strom kategorií

Navštivte památky České republiky.

Počasí


Jízdní řády
Počasí Wunderground
Počasí Meteopress

Reklama

  ReklamaKontaktObecné podmínky
Ikonky států z : www.icondrawer.com