Sponzorované odkazy

Co vás nejvíce zajímá

Reklama

Reklama

Brněnské veletrhy Go a Regiont...

Brněnské veletrhy Go a Regiontour 2018: vyhrajte zájezd na Mauricius a navštivte nový festivalový pavilon

 

Tradiční lednové veletrhy cestovního ruchu GO a Regiontour připravily pro návštěvníky řadu novinek. Těšit se lze nejen na pestrou nabídku zájezdů či rozsáhlou prezentaci krajů České republiky, ale také na zcela nový festivalový pavilon. Zážitkové veletrhy se odehrají 18. až 21. ledna 2018 na brněnském výstavišti, první den patří odborníkům.
Lednové brněnské veletrhy lákají návštěvníky na unikátní zážitkový program. Novinkou je totiž obří festivalový pavilon, který bude nadupaný atraktivním programem. A návštěvníci budou soutěžit o luxusní zájezd na Mauricius od CK Livingstone.

 

 

Dovolená na vodě, na kolech, karavanem či vzdušnou čarou


Pokud uvažujete o dovolené, kterou si zorganizujete na vlastní pěst, je pro vás veletrh jako stvořený. Přijedou na něj totiž lidé, kteří jsou v konkrétních typech cestování zběhlí. Zájemce o dovolenou na vodě potěší například jachta, kterou si budou moci na vlastní kůži prohlédnout. Hned po veletrhu pak zamíří rovnou na moře. Součástí programu budou i informace k cestování na čtyřech kolech, a to třeba karavanem, který si lze na cestu pronajmout. Cyklo Klub Kučera Znojmo na brněnské výstaviště doveze elektrokola, která si mohou návštěvníci otestovat a součástí bude i testová dráha pro dětská kola a koloběžky. A připravena je též výstava historický kol, dráha pro šlapací káry a zkusit si lze dopravní testy a soutěže. Na své si přijdou i milovníci létání a letadel.



Pěší turistika, lezení a umělá sjezdovka


Klub českých turistů připravil unikátní program pro všechny nadšence pěší turistiky. Lidé ale budou muset zapojit i mozkové buňky, protože je čeká poznávání památek, malování turistických značek a mnoho dalších vědomostních a dovednostních soutěží. Na výstavišti se objeví i první mobilní ferratová stěna v Česku. „Říkejme tomu ferratová hora, protože na vršek umístíme vrcholovou knížku, aby každý po zdolání zajištěné cesty zažil pocit horolezce na vysokém skalním štítu,“ říká Tomáš Košut, jednatel cestovní kanceláře V-tour. Via-ferraty v současnosti prožívají boom nejen v Alpách, ale každý rok vzniká několik nových cest na českých skalách. Jediný zážitek přinese také rampa s umělou sjezdovkou.
 

Drinky s příběhy, gastronomie a exotika


Jak chutná štíří lízátko, je hadí maso tuhé a odkud pochází nejsmradlavější ovoce na světě? Odpovědi na tyto i další otázky má Milan Václavík. Cestovat po světě a poznávat tak extrémní gastronomii začal před lety. Hmyzu se věnuje od roku 2011, předtím brněnský vyučený kuchař pracoval v Rakousku a Anglii. Kdo se nebojí zkusit třeba krokodýla, štíra nebo sklípkana, může na lednovém Regiontour festivalu přímo od Václavíka ochutnat exotické speciality. „Před návštěvníky připravím taky čerstvé cvrčky. Hmyz je úžasně výživný, obsahuje bílkoviny a to někdy až ve čtyřech pětinách své váhy. Ve většině zemí světa ho jedí úplně běžně, možná se stane potravinou budoucnosti,“ předvídá Václavík.

Uprostřed festivalového pavilonu vyroste bar, kde se budou podávat unikátní drinky s příběhem. Návštěvníci si dopřejí například drink s názvem Nezůstaneme na noc?. Kdo by si chtěl ještě více pochutnat, může soutěžit na Facebooku Go-Regiontour o degustační menu od deseti luxusních brněnských restaurací, na místě si mohou návštěvníci degustaci také zaplatit, ale množství bude omezené. Součástí doprovodného programu veletrhů je též festival krajových specialit a regionální potraviny REGFOODFEST. A s chutí budou kouzlit také studenti oborů kuchař, cukrář a číšník. Ti budou soutěžit v rámci 24. ročníku mezinárodní soutěže Gastro Junior Brno – Bidvest Cup. Těšit se lze na přednášky o exotické gastronomii z různých koutů světa.


Cestovatelé: první setkání nomádů v ČR a Go Kamera

Na veletrhu se odehraje setkání nomádů. „Přivítáme nomády, kteří budou návštěvníkům vyprávět zkušenosti ze svých cest a přivezou dva obytné vozy, které mohou zájemci prozkoumat,“ vypráví mluvčí veletrhů cestovního ruchu Karolína Křenková. Souběžně s veletrhy se odehraje cestovatelský festival GO Kamera, jehož hlavním tématem je Východní Afrika. O zážitky z cest se podělí známí cestovatelé, nejlepší horolezci, dobrodruzi či fotografové. Jedná se o největší cestovatelské setkání v Čechách i na Slovensku. Ve čtyřdenním maratonu přednášek a promítání se naživo vystřídá a setká více než 50 účinkujících. Vyhlášena bude i soutěž o zájezd na slunečný Mauricius.



Děti s sebou: Koutek pro malé cestovatele, wellnees či lázně

Akce je vhodná pro rodiny s dětmi. Připraven bude dětský koutek, který bude spjat s cestováním. I program je přizpůsoben dětem. Ty se mohou těšit také na vědecké atrakce od vědeckého zábavního parku VIDA!. A protože je důležitý i odpočinek, nesmí chybět ani prezentace lázeňských míst, včetně ochutnávky procedur přímo na místě. Wellness a tobogány bude hned ve vedlejším pavilonu P prezentovat oblíbený aquapark Aqualand Moravia.

Více informací najdete zde: www.regiontour.cz


Publikovno: 2018-01-10
 

Počet odkazů

Celkem odkazů: 20359

Přihlášení

Nová registrace

Reklama

Užitečné

Poslední přidané

Doporučujeme

Nejlevnější cestovní pojištění na Top-Pojištění.cz.


Nejčastěji navštěvované
Strom kategorií

Navštivte památky České republiky.

Počasí


Jízdní řády
Počasí Wunderground
Počasí Meteopress

Reklama

  ReklamaKontaktObecné podmínky
Ikonky států z : www.icondrawer.com