Sponzorované odkazy

Co vás nejvíce zajímá

Reklama

Reklama

Za nomády prostřednictvím roz...

Za nomády prostřednictvím rozvojových projektů MOSTu ProTibet. Daruj kozu! Už jste o tom slyšeli?

Darovat lze dnes kde co, ale máloco, má takový smysl jako darovat kozu. Možná už jste o tom slyšeli, ale možná je vaše představa zkreslena obdobnými projekty ze ZOO, kde vybranému zvířátku celý rok přispíváte na stravu a péči. Projekt „Koza ProTibet“ jde mnohem dále a darováním jedné kozy, můžete změnit osud klidně celé početné rodině tibetských nomádů. To není otřepaná fráze, ale fakt.

Obecně prospěšná společnost MOST ProTibet se již více jak 13 let snaží podporovat vzdělanost a zlepšovat životní podmínky tibetských dětí i seniorů, buddhistických mnichů a mnišek a nomádů.  Projekt „Koza ProTibet“ cílí především na tibetské nomády žijících v exilu u indických hranic s Tibetem v oblasti Čangtangu. Nejde přitom o žádný malý počet, žije jich tu přes 1500 a to ve výšce nad 4500 m n. m. Život v této oblasti je velmi nekomfortní, zimy jsou extrémní a po zbytek roku panují intenzivní sucha. Lidé jsou povětšinou nevzdělaní a tak mají jen minimální šanci uspět v moderním světě. Právě proto je důležité, aby byl zachován jejich přirozený a tradiční způsob života. Nomádi kočují touto drsnou krajinou po okolních pláních se svými stády, která často představují jejich jediný majetek a obživu. Společnost MOST ProTibet tu od roku 2011 podporuje nejchudší rodiny a i díky nim a především pak lidem, kteří přispěli svým finančním darem na nákup koz, je budoucnost o trochu růžovější.


Pokud darujete kozu, tak vlastně zašlete finanční příspěvek v hodnotě 900 Kč, za který bude koza zakoupena. Je správné zmínit, že prostředky ve výši 80 % jsou použity na nákup koz, 20 % pak pokrývá náklady spojené se zajištěním realizace projektu. Zakoupené kozy jsou konkrétně kašmírské kozy, tedy velmi odolná zvířata pro tuto nehostinnou oblast. Při nákupu je dbáno na to, aby zvíře bylo zdravé, produkovalo kvalitní mléko, vlnu a aby do budoucna rodilo zdravá mláďata a rozšiřovala stádo. Kozy se rozdělují nejchudším rodinám v oblastech, kde nomádi žijí. Konkrétní příklady rodin, které byly vybrány,  můžete najít na www.protibet.cz, kde je také možné zakoupit darovací certifikát.  Od roku 2010 bylo předáno rodinám tibetských nomádů celkem 985 kašmírských koz a jen v roce 2016 to bylo 120 koz pro 12 rodin. Věříme, že nám pomůžete pomáhat i v dalším roce a moc vám za to děkujeme.


 


Publikovno: 2017-11-08
 

Počet odkazů

Celkem odkazů: 20359

Přihlášení

Nová registrace

Reklama

Užitečné

Poslední přidané

Doporučujeme

Nejlevnější cestovní pojištění na Top-Pojištění.cz.


Nejčastěji navštěvované
Strom kategorií

Navštivte památky České republiky.

Počasí


Jízdní řády
Počasí Wunderground
Počasí Meteopress

Reklama

  ReklamaKontaktObecné podmínky
Ikonky států z : www.icondrawer.com