Sponzorované odkazy

Co vás nejvíce zajímá

Reklama

Reklama

Nejoblíbenější letní i zimn...

Nejoblíbenější letní i zimní destinace Čechů. Vyhrává stále Chorvatsko a Dubaj?



Nejoblíbenější letní destinací je stále Chorvatsko. K Jadranu o velkých prázdninách vyráží tisíce Čechů. Přes zimu ale mnozí míří za teplem a sluníčkem ještě dál do Dominikánské republiky, na Kubu nebo do Thajska. Kde všude to mají Češi rádi?


Do oblíbeného Chorvatska se Češi nevydávají celoročně. Především pak od listopadu do dubna to u Jadranu není na koupání, proto většina lidí raději volí vzdálenější destinace. Naopak v zemích, kde vládne tropické podnebí, je mnohdy na přelomu července a srpna k nevydržení.




LETNÍ DOVOLENOU ČEŠI NEJRADĚJI TRÁVÍ V CHORVATSKU, ŘECKU A BULHARSKU

Kromě Chorvatska Češi přes léto rádi jezdí do Itálie, Španělska, Maroka a Bulharska. Především díky příznivým cenám mnozí létají do Egypta, Tuniska a Turecka. Stejně tak ale oblíbené jsou destinace jako Řecko, Kypr a Kanárské ostrovy.

Všechny tyto země spojují krásné pláže a čisté moře. Navíc do některých destinací lze pohodlně dojet i vlastním automobilem nebo autobusem. Do vzdálenější oblastí pak turisté létají. Lety jsou ale obvykle velmi krátké. Z České republiky se letadlem dostanete do tří až čtyř hodiny i do afrických zemí.

V neposlední řadě všechny zmíněné státy kromě pláží a moře nabízí také řadu památek. Milovníci cizí kultury a dějin tak mohou poznávat historii a místní zvyky a ochutnávat tradiční jídla i na dovolené. Pokud tak v příštím roce plánujete vyrazit nejen k moři, pak by se letní dovolená 2018 měla nést v duchu těchto zemí.


V ZIMĚ SE ČEŠI LETÍ OHŘÁT DO DUBAJE, THAJSKA NEBO NA KAPVERDY

Chcete-li si užít sluníčka, teplého koupání a opalování ještě letos nebo začátkem příštího roku, pak je nutné vyrazit do takzvaných „zimních“ destinací. Zatímco v Česku bude panovat tuhá zima, vy si můžete užívat tropického počasí nejen v Dominikánské republice, v Thajsku, na Kubě a na Kapverdách, ale i třeba v Brazílii, ve Venezuele nebo v Emirátech.

Všechny tyto země u Čechů vítězí v průběhu zimních měsíců. Pokud by se však měla jedna destinace vypíchnout, pak jsou to jednoznačně Emiráty, a to konkrétně Dubaj, která láká svými velkolepými stavbami a moderní architekturou.

Celé Spojené arabské emiráty jsou bohatou zemí, čemuž odpovídá také vysoká úroveň hotelů. I přesto se ale vyplatí podívat na recenze hotelů, jen tak totiž zjistíte, zda vámi vybraný komplex odpovídá popisu. Bohužel některé nabídky cestovních kanceláří stále klamou, proto se skutečnou realitu dozvíte až z uživatelských recenzí.

Ať už vyrazíte na dovolenou tam či onam, nezapomeňte využít jednu z akčních nabídek. Plánujete-li už nyní dovolenou na léto 2018, pak se nezapomeňte podívat na cenově výhodné first minute nabídky. Pokud byste naopak rádi ještě letos nebo začátkem roku vyrazili k moři, můžete ušetřit díky last minute zájezdům.


Publikovno: 2017-11-03
 

Počet odkazů

Celkem odkazů: 20359

Přihlášení

Nová registrace

Reklama

Užitečné

Poslední přidané

Doporučujeme

Nejlevnější cestovní pojištění na Top-Pojištění.cz.


Nejčastěji navštěvované
Strom kategorií

Navštivte památky České republiky.

Počasí


Jízdní řády
Počasí Wunderground
Počasí Meteopress

Reklama

  ReklamaKontaktObecné podmínky
Ikonky států z : www.icondrawer.com