Sponzorované odkazy

Co vás nejvíce zajímá

Reklama

Reklama

Do Uherského Hradiště za vín...

Do Uherského Hradiště za vínem i lidovými tradicemi

Že je Česká republika plná krásných měst a míst, to ví snad každý. Byla by proto škoda je alespoň čas od času nenavštívit. Možná namítnete, že jste jich už procestovali mnoho. My ale říkáme, že krásných míst není nikdy dost. Jestlipak jste již navštívili třeba malebné Uherské Hradiště ležící v srdci rozmanitého Slovácka?
 

Dobré víno, krásné památky i jedinečný folklor

Uherské Hradiště je městem dobrého vína i krásných památek. Pro množství turistů je tak tato slovácká metropole doslova ideální destinací pro trávení poznávacího či odpočinkového pobytu. Pokud vás fascinují zajímavé historické stavby, určitě byste neměli vynechat návštěvu historického jádra, v jehož centru leží Masarykovo náměstí. Jeho dominantou je barokní kostel sv. Františka Xaverského. Nedaleko od náměstí můžete najít i Starou radnici či jezuitskou kolej, v níž se můžete seznámit s regionální kulturou. Sídlí zde totiž Slovácké centrum kultury a tradic. S místními tradicemi se lze seznámit i v několika expozicích Slováckého muzea či při jedinečných slavnostech vína a otevřených památek. Ty jsou pořádány každé září a kromě ochutnávek lahodného vína a doprovodné cimbálové muziky se můžete těšit i na pořádnou porci slováckého folkloru a zábavy. Víno samozřejmě můžete ochutnat i jindy, než jen v září. Stačí zavítat do městské části Mařatice, kde v několika vinařských uličkách, zejména pak v ulici Vinohradská, naleznete malebné vinné sklepy jako stvořené k ničím nerušenému posezení u sklenky lahodného vína. Ve svazích nad domky se poté rozpínají krásné vinice, jejichž okolí přímo vyzývá k příjemné procházce či projížďce na kole.


Všechny krásy Slovácka

Uherské Hradiště je nejen krásným městem, ale také ideálním výchozím bodem pro poznávání jedinečného Slovácka. Pokud se chcete vydat po stopách dávné české historie, můžete navštívit nedaleké Staré Město s památníkem Velké Moravy. Jedná se o místo s četnými a velmi významnými archeologickými nálezy seznamující návštěvníky s životem Slovanů. Ve Starém Městě poté můžete navštívit i evropský unikát, kterým je originální kovozoo. Jedná se o zoologickou zahradu jejímiž obyvateli nejsou živá zvířata, ale modely vyrobené z kovového šrotu. Pokud dáváte přednost výletům do přírody, můžete se vypravit poznávat krásy Chráněné krajinné oblasti Bílé Karpaty, která je plná jedinečných přírodních úkazů.


Ubytování v Uherském Hradišti

Aby byl pobyt v Uherském Hradišti opravdu dokonalý, je nutné vybrat i opravdu dokonalé ubytování. To ve slovácké metropoli určitě nebude žádný problém. V Uherském Hradišti můžete najít řadu hotelů i penzionů. Projděte si je pohodlně na Hotel.cz. Na webových stránkách tohoto ubytovacího portálu naleznete kompletní seznam ubytovacích zařízený, z nichž každé je představeno pomocí popisků a reálných fotografií. S výběrem vám jistě pomohou i hodnocení hostů ubytovaných před vámi. Ubytujte se v Uherském Hradišti snadno a rychle. Vypravte se tam třeba hned příští víkend.
 


Publikovno: 2017-08-22
 

Počet odkazů

Celkem odkazů: 20359

Přihlášení

Nová registrace

Reklama

Užitečné

Poslední přidané

Doporučujeme

Nejlevnější cestovní pojištění na Top-Pojištění.cz.


Nejčastěji navštěvované
Strom kategorií

Navštivte památky České republiky.

Počasí


Jízdní řády
Počasí Wunderground
Počasí Meteopress

Reklama

  ReklamaKontaktObecné podmínky
Ikonky států z : www.icondrawer.com