Sponzorované odkazy

Co vás nejvíce zajímá

Reklama

Reklama

Kam za exotickou dovolenou? Co t...

Kam za exotickou dovolenou? Co třeba do Karibiku?

Spousta lidí si v souvislosti s dovolenou v Karibiku představí především Jamajku nebo druhý největší ostrov Hispaniola, na kterém se nachází populární dovolenkové destinace Kuba a Dominikánská republika. Karibik je však mnohem barvitější a nabízí netušené možnosti. Hledáte-li inspiraci pro příští exotickou dovolenou, pak se vám budou následující tipy hodit.

Na některých místech najdete ideální podmínky pro potápění, jinde si zase užijete jedinečnou přírodu a svébytnou kulturu. V každém případě se připravte na krásné počasí (vyjma hurikánové sezóny – to se Karibiku raději vyhněte) a neuvěřitelné množství zážitků, které si s sebou odvezete zpět domů.

JAMAJKA

Jamajka je zřejmě neznámějším karibským ostrovem vůbec. Své popularitě vděčí zejména legendárnímu zpěvákovi reggae Bobu Marleymu, konopí a skutečnosti, že se zde mluví anglicky. Pro Jamajku jsou typické krásné písečné pláže a skvělé podmínky k potápění. Zdejší kultura vás dokonale pohltí.

Nenechte se však zmást – život na Jamajce není tak bezstarostný, jak se na první pohled jeví. Jamajka se pravidelně umisťuje v žebříčku karibských zemí s nejvyšší mírou kriminality. V rámci bezpečnosti je proto lepší, když se budete držet poblíž turistických resortů a vyhýbat se rizikovým lokalitám.

 


 

 

KUBA

Kuba patří k nejoblíbenějším karibským lokalitám a nutno podotknout, že nikoliv náhodou. Narazíte zde na množství kontrastů a je jen na vás, jestli se ubytujete v levném apartmánu nebo v luxusním hotelu. To samé platí také o stravování či doutnících. V každém případě zažijete atmosféru, která na vás dýchne i při zhlédnutí dokumentárních filmů. Kuba je skutečně taková, jak je obvykle prezentována. Po ulicích se prohání staré americké koráby (i když už v menším počtu než kdysi), pláže jsou bělostné a voda v moři velmi teplá.

 


 

GUADELOPE

Guadeloupe je zámořský department Francie. Jak tomu rozumět? Tak, že patří do EU, což je znát na každém kroku. Stejně jako Martinik patří k bohatším ostrovům a mluví se zde především francouzsky nebo kreolizovanou francouzštinou. Guadeloupe je servíruje turistům množství přírodních krás, včetně sopky Soufriére a menších ostrůvků v okolí jako jsou Marie-Galante, Îles des Saintes a La Désirade. Navíc se můžete vydat i na průzkum nedalekých ostrovů Dominika a Antigua. Velkou výhodou ostrova Guadeloupe je bezproblémové letecké spojení – dostanete se na něj přímým letem z Francie za cca 8 hodin.

Pozor – přestože je Guadeloupe součástí EU, nezapomeňte na vhodně zvolené pojištění do zahraničí. Sjednat si cestovní pojištění online je otázkou několika minut a v případě potřeby vám ušetří spoustu financí i starostí.

 


 

SVATÁ LUCIE

Ostrov Svatá Lucie se nachází jižně pod Martinikem a dominují na něm dva vrcholky sopečného původu. Obavy z erupce samozřejmě nejsou na místě. Sopky Velký a Malý Piton chrlily lávu naposledy před dvěma sty lety. Kolem vrcholků se rozprostírá panenská karibská příroda a za pozornost stojí také zdejší termální lázně vybudované Ludvíkem XVI.

Svatá Lucie je údajně ideální prostředí pro početí dítěte. Jak jinak si vyložit fakt, že se zde narodili dva nositelé Nobelovy ceny – Derek Walcott a Arthur Lewis?


 

MARTINIK

Nakonec jsme si nechali zmíněný Martinik. Další francouzský zámořský department je známý jako „ostrov květin“ a každoročně sem míří spousta evropských i amerických turistů. Panuje zde „evropštější“ atmosféra a jsou zde vynikající podmínky na jachtaření.
Co dodat závěrem? Všechny karibské státy mají specifický nádech a okamžitě jim přijdete na chuť. Dovolená v Karibiku přitom není cenově nedostupná – stačí se poohlédnout po akčních letenkách a zařídit si ubytování bez cestovní kanceláře. Nikdy ovšem nepodceňujte význam kvalitního pojistného krytí a nebude-li vám cokoliv jasné - přečtěte si odpovědi na dotazy k cestovnímu pojištění.


Publikovno: 2016-10-18
 

Počet odkazů

Celkem odkazů: 20359

Přihlášení

Nová registrace

Reklama

Užitečné

Poslední přidané

Doporučujeme

Nejlevnější cestovní pojištění na Top-Pojištění.cz.


Nejčastěji navštěvované
Strom kategorií

Navštivte památky České republiky.

Počasí


Jízdní řády
Počasí Wunderground
Počasí Meteopress

Reklama

  ReklamaKontaktObecné podmínky
Ikonky států z : www.icondrawer.com