Sponzorované odkazy

Co vás nejvíce zajímá

Reklama

Reklama

Prožijte příběh piva od star...

Prožijte příběh piva od starověku do současnosti

Pivovarské muzeum v Plzni jako jediné muzeum svého druhu v Čechách střeží legendu pivovarnictví.  Z pohledu šíře a pojetí expozice údajně nemá ve světě konkurenci. Dozvíte se o historii piva, jeho pití a podávání od dob starověku až po současnost.

Vyrazte na výlet do Plzně a navštivte Pivovarské muzeum v Plzni, které vám povypráví příběh piva. Dozvíte se více o historii vaření piva ve světě, v Čechách a v Plzni. Expozice muzea je věnována také pivovarským řemeslům, jako je sladovnictví, bednářství, povoznictví nebo pohostinství. Ukážeme vám pivní korbely ze skla, keramiky a cínu, kolekce pivních lahví a další sběratelské kuriozity.

Plně vás pohltí atmosféra středověkého právovárečného domu, v kterém Pivovarské muzeum sídlí. Dům se jako zázrakem dochoval ve své původní podobě z 15. století.  Díky tomu si zde můžete prohlédnout pozdně gotickou sladovnu, jejíž důležitou součást tvoří tzv. humna, kde probíhalo máčení a klíčení obilí. Na hvozdu se proces klíčení obilí zastavoval a valečka sloužila původně k uložení a předsoušení zeleného sladu – k tzv. válení. Uvidíte také laboratoř nebo sklepy s lednicí. Součástí prohlídky je také ochutnávka piva Pilsner Urquell. Na zdraví!


Více informací o prohlídce Pivovarského  muzea v Plzni najdete na www.prazdrojvisit.cz.



Publikovno: 2016-06-12
 

Počet odkazů

Celkem odkazů: 20359

Přihlášení

Nová registrace

Reklama

Užitečné

Poslední přidané

Doporučujeme

Nejlevnější cestovní pojištění na Top-Pojištění.cz.


Nejčastěji navštěvované
Strom kategorií

Navštivte památky České republiky.

Počasí


Jízdní řády
Počasí Wunderground
Počasí Meteopress

Reklama

  ReklamaKontaktObecné podmínky
Ikonky států z : www.icondrawer.com