Sponzorované odkazy

Co vás nejvíce zajímá

Reklama

Reklama

Pohodová dovolená v Turecku ...

Pohodová dovolená v Turecku – trocha exotického poznání i výborné koupání

Turecko je velká a především rozmanitá země. Najdete zde čisté moře, dlouhé pláže, vyprahlou pouštní krajinu, hory, památky mnoha historických epoch, poutní i tajuplná města, krásnou přírodu, voňavou kuchyni, zajímavé lidi a jejich každodenní (ne)obvyklé zvyky…

Poznávací zájezdy do Turecka Vás zavedou například do zachovalého antického města Efesu. K vidění je zde mnoho památek, ale mezi ty nejvýznamnější patří místní Celsova knihovna a jeden ze sedmi divů světa, Artemidin chrám. Za návštěvu stojí také Národní park Olympos. Kromě okouzlující fauny a flory se tato rezervace pyšní unikátními přírodními plameny Chiméra. Jde o plameny, které díky samovzněcujícímu plynu šlehají ze skály a o nichž se zmiňoval už řecký básník Homér. Na cestě Tureckem je téměř nemyslitelné vynechat ledově bílé, kaskádovité termální terasy Pamukkale. Ač je asi znáte z fotografií, budete překvapeni, jaké útvary dokáže bílý traventin vykouzlit. Pravou exotiku a ten správný turecký shon zažijete především ve městech. Snad nejvíce kontrastů si užijete v Istanbulu, nazývaného bránou Orientu. Čilý ruch je zde na každém kroku, ať už jdete do mešity Hagia Sofia, do Paláce Topkapi, do podzemních Jerebanských cisteren, nebo nakoupit koření a jiné zajímavosti na Velký bazar.

Máte-li rádi koupání, sluníčko a trochu exotiky pak jsou tu pro Vás zájezdy last minute Turecko. Ty se zaměřují především na koupání na turecké riviéře a do výše zmíněných poznávacích míst se můžete vypravit díky fakultativním výletům. Můžete tak spojit odpočinek u moře s poznáváním památek.

Velikou výhodou dovolené v Turecku je, že tato destinace je přímo ideální pro pobyt s dětmi. Pokud se rozhodnete vzít své ratolesti s sebou, vybírejte ten hotel, který nabízí Croco Club a speciální program s animátory, proškolenými pro práci s dětmi. S heslem „kdo si hraje, nezlobí“ si dovolenou užijí jak ony, tak i Vy.

Sníte-li o dovolené s vůní exotiky je Turecko pokladnicí nevšedních zážitků.

Nejvýraznější a nejznámější památka v Efesu - Celsova knihovna.

Pamukkale - přírodní památka chráněná mezinárodní organizací UNESCO.

Římské divadlo v Efesu - jedno z největší na světě a do něhož se vešlo až 50 tisíc diváků.


Publikovno: 2014-08-06
 

Počet odkazů

Celkem odkazů: 20359

Přihlášení

Nová registrace

Reklama

Užitečné

Poslední přidané

Doporučujeme

Nejlevnější cestovní pojištění na Top-Pojištění.cz.


Nejčastěji navštěvované
Strom kategorií

Navštivte památky České republiky.

Počasí


Jízdní řády
Počasí Wunderground
Počasí Meteopress

Reklama

  ReklamaKontaktObecné podmínky
Ikonky států z : www.icondrawer.com